Slowcooker recepten winter

Bekijk hier alle beste slowcooker recepten winter. We hebben verschillende recepten voor jou geselecteerd speciaal voor in de winter. In de winter ga je namelijk geen zomerse lichte pastasalade maken, dan maak je juist een heerlijk winters slowcookgerecht. Heb je er een uitgeprobeerd? Geef hem dan snel een beoordeling!

Spruitjes slowcooker

Eenvoudige spruitjes uit de slowcooker Welkom terug! Vandaag gaan we een heerlijk bijgerecht bereiden in…

Lees meer

Slowcooker hachee

Heerlijk, maar ook gemakkelijk slowcooker hachee Welkom terug bij mijn blog, lieve lezers! Vandaag wil…

Lees meer

Waarom slowcooker recept winter?

In de winter heb je andere smaak behoeftes dan in de zomer. Waar je in de zomer vaak wat lichtere gerechten eet, ga je in de winter voor wat zwaardere recepten. Waarom is dit eigenlijk zo? Dit heeft eigenlijk met twee dingen te maken. In de winter ben je meer bezig om jezelf warm te houden en heb je dus meer koolhydraten nodig. Om die reden zitten er in slowcooker recepten winters meer koolhydraten.

Nostalgische slowcooker recepten winter

Daarnaast is het ook een stuk nostalgie dat we door de tientallen jaren hebben opgebouwd. We associëren kou buiten gewoon met een lekkere bak erwtensoep of hutspot. Dit komt dan weer uit vroeger, waar aardappels een van het weinige voedsel was wat te verkrijgen was rond die tijd van het jaar. Dat is dus de reden dat de meeste recepten die we in de winter nostalgisch vinden, dus ook vaak aardappelen bevatten. Naast aardappelen waren er ook vaak uien, vandaar dat deze ook vaak in deze gerechten zitten.

Duur winterse slowcooker gerechten

De meeste winterse slowcooker recepten duren 4 tot 8 uur om te maken, maar dan zonder voorberedingstijd. Dit betekent dat je niet helemaal midden in de nacht hoeft op te staan om je slowcooker aan te zetten, dit kan gerust gedurende de dag. Verder zijn er wel een aantal recepten waarvan de regel telt, hoe langer aan het garen, hoe beter.

Andere seizoenen slowcooker recepten

We hebben voor de andere seizoenen nog geen lijsten opgesteld, maar dat gaan we zeker doen wanneer het seizoen eraan komt. Heb je zelf een lekker seizoensgerecht? Stuur hem dan naar ons op en we voegen hem toe op de site. Heb je een slowcooker recept winters uitgeprobeerd? Geef hem dan een rating, we zijn benieuwd wat je er van vindt.