Beste slowcooker [2023]

Beste slowcooker van 2023

Er is geen enkele slowcooker die de beste is voor iedereen, omdat de behoeften en voorkeuren van mensen verschillen. Het is het beste om verschillende slowcookers te vergelijken en te bekijken welke het beste bij jouw specifieke behoeften past. Daar willen we je graag bij helpen. Bij slowcooker-recept.nl hebben we veel ervaring met het gebruiken van slowcookers. Om deze reden willen we je dan ook adviseren om alleen het beste van het beste te gaan gebruiken. Om je hierin te adviseren hebben we een lijst gemaakt met alle beste slowcookers op een rij, met allen een specifieke eigenschap.

Beste kwaliteit slowcooker

We beginnen met de beste slowcooker van 2023. Deze eer mogen. we toebedelen aan de Russel Hobbs Maxicook 6 liter. Deze slowcooker beschikt over een aantal zeer goede eigenschappen:

 • Inhoud van 6 liter
 • Warmhoudtfunctie
 • Beschikt over een timer
 • Energiezuinig
 • Ook als braadpan te gebruiken

Waar let je op bij een slowcooker

Omdat er zoveel verschillende merken slowcooker zijn, zijn er ook verschrikkelijk eigenschappen waarmee je rekening mee kan houden om een slowcooker te beoordelen. Wij hebben verschillende meningen ook meegegnomen in deze test, om uiteindelijk tot een gegeronde test te komen. Allereerst hebben we gekeken naar hoe de slowcooker functioneert, en hoe andere vinden dat deze functioneert. Daarnaast ga je kijken hoeveel de slowcooker kost, en of deze het geld hierin waard is. Pak je die twee factoren samen, en je hebt de prijs/kwaliteit verhouding. Als derde nemen we mee hoeveel er in de slowcooker kan, en voor hoeveel personen je hierin kan koken. Dit is de inhoud van de slowcooker. Ook nemen we de extra functies mee die op een slowcooker zijn, en houden we daar rekening mee hoe bruikbaar deze zijn. Als laatste nemen we mee hoe duurzaam de slowcookers zijn, ook belangrijk in deze tijden van dure energie. Je wilt nog wel altijd jouw slowcooker gebruiken. Opgesomd zijn deze factoren dus belangrijk bij het kopen van een slowcooker:

 • Beoordeling
 • Prijs/kwaliteit
 • Inhoud 
 • Extra functies
 • Duurzaamheid

Als er naar de budget slowcooker wordt gekeken, dan is er eigenlijk maar een echte winnaar te benoemen, en dat is:

Beste budget slowcooker

Begin je net met slowcooken, dan wil je natuurlijk voor een beperkt budget een goede slowcooker. Gelukkig zijn er genoeg budget slowcookers waarmee je goed overweg kan, maar de beste is nog altijd de Tristar VS-3915. De beste budget slowcooker is gekozen om:

 • Inhoud 3,5 liter
 • Warmhoudfunctie
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Beste instapmodel

Met de energieprijzen in 2023 is het belangrijk dat er ook op duurzaamheid wordt gelet. Daarom is dit de meest duurzame slowcooker:

Beste duurzame slowcooker

In deze tijden van energie, wil je misschien een slowcooker die energiezuinig is. Zeker als die urenlang aanstaat. Wij adviseren daarin de crock pot 4.7 liter. We hebben deze gekozen om:

 • Energiezuinig: 220W
 • Programmeerbaar, hoeft niet langer aan dan nodig.
 • Goede kwaliteit

Wat is een slowcooker?

Een slowcooker is een elektrisch apparaat dat gebruikt wordt om voedsel te koken op een lage temperatuur gedurende een lange periode. Slowcookers zijn ideaal voor het maken van gerechten zoals stews, soepen en gebraad, omdat het langzame koken ervoor zorgt dat het voedsel zacht en sappig wordt. Slowcookers zijn gemakkelijk in gebruik en vereisen meestal alleen dat u de ingrediënten in het apparaat doet, de temperatuur en tijd instelt en vervolgens wacht tot het voedsel klaar is. Ze zijn ook energiezuinig en kunnen helpen bij het besparen van tijd en moeite in de keuken.

5 redenen waarom je een slowcooker moet aanschaffen

 1. Ze maken het mogelijk om gerechten te maken die normaal gesproken lang moeten koken, zoals pot roast of pulled pork, zonder dat je er continu bij hoeft te blijven. Dit betekent dat je het voedsel in de slowcooker kunt zetten voordat je naar je werk gaat, en dat het klaar is als je thuiskomt.
 2. Ze zijn energiezuinig. Omdat ze op een lage temperatuur werken, verbruiken slowcookers minder stroom dan een gewone oven of kookplaat. Dit betekent dat je geld kunt besparen op je energierekening.
 3. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken. De meeste slowcookers hebben een eenvoudige bediening met een aantal instelbare temperatuur- en tijdopties. Dit betekent dat je niet veel kookervaring nodig hebt om ermee te werken.
 4. Ze zijn vaak handig voor het maken van grote hoeveelheden eten. Veel slowcookers hebben een ruim binnenwerk, waardoor je in één keer genoeg eten kunt maken voor een hele familie of voor een groep mensen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een feestje of een andere gelegenheid hebt waarbij je voor veel mensen wilt koken.
 5. Ze zijn vaak makkelijk te reinigen. De meeste slowcookers hebben een afneembaar binnenwerk dat je in de vaatwasser kunt zetten. Dit betekent dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan het schoonmaken van het apparaat.

Conclusie

Wat is de beste slowcooker?

Uit de test is gekomen dat de Rusell Hobbs 6 liter de beste slowcooker is.

Wat is de beste budget slowcooker?

Uit de test is gekomen dat de Tristar slowcooker de beste budget slowcooker is