5 slowcooker recepten met aardappel

Aardappelen zijn een van de meest veelzijdige en populaire knolgewassen ter wereld. Ze worden in veel verschillende gerechten gebruikt, van gebakken aardappelen tot aardappelpuree en van frietjes tot stamppot. Maar wist je dat je aardappelen ook in de slowcooker kunt bereiden? In dit artikel bespreken we waarom je aardappelen in de slowcooker zou moeten overwegen en delen we enkele tips om het beste uit deze knolgewassen te halen.

Bekijk de slowcooker recepten met aardappel

Waarom aardappelen in de slowcooker?

De slowcooker is een geweldige keukentool die het mogelijk maakt om recepten langzaam te garen, zodat de smaken zich optimaal kunnen ontwikkelen. Aardappelen zijn ideaal voor slowcooker omdat ze van nature een hoog zetmeelgehalte hebben. Dit betekent dat ze tijdens het slowcooken zacht en romig worden, zonder hun vorm te verliezen. Hierdoor zijn ze perfect voor stoofschotels, soepen, ovenschotels en andere gerechten die een langere kooktijd nodig hebben.

Bovendien biedt de slowcooker een aantal andere voordelen voor het koken van aardappelen. Zo hoef je niet constant te roeren, wat betekent dat je de aardappelen kunt laten garen terwijl je andere dingen doet. Dit is vooral handig als je een drukke dag hebt en toch een smakelijke maaltijd wilt bereiden.

Tips voor het slowcooken van aardappelen

Als je aardappelen in de slowcooker wilt bereiden, zijn er een paar dingen waar je op moet letten om het beste resultaat te krijgen:

  1. Kies de juiste aardappelen: Niet alle aardappelen zijn geschikt voor slowcooking. Zo zijn vastkokende aardappelen, zoals de Nicola en de Charlotte, beter geschikt dan bloemige aardappelen zoals de Bintje. Vastkokende aardappelen blijven steviger tijdens het slowcooken, terwijl bloemige aardappelen sneller uit elkaar vallen.
  2. Snijd de aardappelen op de juiste manier: Snijd de aardappelen in gelijke stukken, zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Als de stukken te groot zijn, kan het langer duren voordat ze gaar zijn. Te kleine stukken kunnen daarentegen te zacht worden en uit elkaar vallen.