Pulled pork uit de slowcooker

Welkom terug! Vandaag ga ik een klassieker met je delen: Pulled Pork uit de slowcooker. Dit gerecht is een ware traktatie voor liefhebbers van sappig en smaakvol varkensvlees. Met behulp van de slowcooker kunnen we de varkensprocureur langzaam garen, waardoor het vlees heerlijk mals en gemakkelijk uit elkaar te trekken is. Het geheim zit hem in de combinatie van smaakvolle kruiden en een vleugje barbecuesaus, die samen een onweerstaanbare smaak creëren. Laten we aan de slag gaan!

Heerlijke pulled pork uit de slowcooker

Het broertje van de pulled chicken uit de slowcooker is de pulled pork uit de slowcooker. Ook een heerlijke klassieker die iets meer moeite vergt dan de pulled chicken. Hiervoor gebruik je iets meer ingrediënten en heeft het iets meer voorbereiding nodig, maar het eindresultaat mag er zijn. Dit is heerlijke pulled pork uit de slowcooker. Klaar in ongeveer 6 uur, maar langer kan altijd.

Wat is pulled pork?

Pulled pork is een gerecht dat al tientallen jaren bestaat. Het is een populair gerecht in het zuiden van de Verenigde Staten. Het bestaat uit gesnipperd varkensvlees, dat is gekookt totdat het zacht wordt en met een vork uit elkaar kan worden getrokken. Het vlees wordt meestal geserveerd met barbecuesaus, als bijgerecht of op het vlees zelf, en vaak koolsla of gebakken bonen.

De slowcooker-methode is een van de gemakkelijkste manieren om thuis pulled pork te maken. Het is ook een van de goedkoopste omdat je goedkopere stukken varkensvlees zoals schouder kunt gebruiken in plaats van dure stukken zoals lendenkarbonades. De slowcooker is ook makkelijk in gebruik en kost veel minder tijd dan je standaard ovenmethode.

Een Perfecte Kruidenmix voor Smaakvolle Pulled Pork

De kruidenmix is essentieel om de smaakvolle basis te leggen voor de pulled pork. Laten we eens kijken naar de ingrediënten en ontdekken wat ze toevoegen aan dit heerlijke gerecht:

  • 2 theelepels paprikapoeder – Paprikapoeder voegt een milde en aardse smaak toe aan het vlees. Het geeft de pulled pork een mooie kleur en een subtiele pittigheid.
  • 40 g bruine suiker – Bruine suiker voegt een zoete en karamelachtige smaak toe aan het vlees. Het helpt ook bij het vormen van een mooie korst tijdens het garen.
  • 2 theelepels zout – Zout is essentieel om de smaak van het vlees te versterken en het sappig te houden tijdens het garen.
  • 0,5 theelepel peper – Peper voegt een beetje pittigheid toe aan het vlees en helpt de andere smaken in balans te brengen.

Instructie voor de pulled pork

  1. Neem een klein schaaltje en combineer het paprikapoeder, bruine suiker, zout en peper. Meng ze goed door elkaar.
  2. Snijd de knoflook in kleine stukjes, ongeveer 8-10 teentjes in totaal. Maak vervolgens kleine sneetjes in de varkensprocureur en plaats de stukjes knoflook in de sneetjes.
  3. Wrijf de kruidenmix gelijkmatig over de varkensprocureur, zodat alle kanten goed bedekt zijn.
  4. Plaats het vlees in de slowcooker en giet de Worcestershire saus over de varkensprocureur voor extra smaak.
  5. Zet de slowcooker op de lage stand (LOW) en laat het vlees langzaam garen gedurende 8-10 uur. Als je een grotere of kleinere varkensprocureur hebt, pas dan de kooktijd aan. Je kunt ook de hoge stand (HIGH) gebruiken en de kooktijd verkorten tot 5,5 uur.
  6. Gebruik na de kooktijd twee vorken om de varkensprocureur uit elkaar te trekken, zodat je de karakteristieke “pulled” textuur krijgt. Meng de pulled pork vervolgens met de barbecuesaus voor extra smaak en sappigheid.

brown bread on white ceramic plate

Pulled pork uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke pulled pork uit de slowcooker, ideaal voor een broodje of om los te eten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord varkensvlees
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Porties 8

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 1,8 kg varkensprocureur Mag ook iets meer of minder zijn, zolang het maar een geheel is
  • 30 ml Worchestershire saus
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 40 g Bruine suiker
  • 2 theelepels zout
  • 0,5 theelepel peper
  • 120 ml barbecuesaus

Instructies

  • Pak een klein schaaltje en combineer de paprikapoeder, suiker, zout en peper
  • Snij de knoflook in kleine stukjes, een stuk of 8-10 in totaal. Maak kleine sneetjes in de varkensprocreur en plaats daar de knoflook in. Wrijf daarna de kruidenmix van de vorige stap in de varkensprocureur
  • Plaats het vlees in de slowcooker en giet de saus over de varkensprocureur
  • Zet de slowcooker voor 8-10 uur op LOW of 5 uur op HIGH met de deksel erop, afhankelijk van jouw grootte van het vlees. Twijfel je of die goed is, zet hem dan nog 30 minuten langer aan.
  • Gebruik twee vorken om de varkensprocureur los te maken van elkaar en mix met de barbecuesaus.
  • Smakelijk eten!

Variatie pulled pork uit de slowcooker

Pulled pork is een gerecht dat langzaam bereid wordt.. Het kan worden geserveerd met barbecuesaus, koolsalade en brood. Wij zijn best wel secuur te werk gegaan met de voorbereiding van de pulled pork. Als je wat minder tijd hebt, kan je ook van alle kruiden en knoflook samen een kruidenmengsel maken om deze uiteindelijk in te smeren over de pulled pork. Op deze manier kan je hem nog meer eigen maken en wordt het echt jouw ideale recept.

Serveren van de pulled pork uit de slowcooker

Wij hebben uiteindelijk de pulled pork geserveerd met gefrituurde ui. Deze hebben we over de pulled pork geserveerd. Hierbij hebben we een klein broodje afgebakken. Wat we ook vaker hebben gedaan is het serveren met coleslaw of rode kool. Of juist met gekarameliseerde ui. Allemaal extra ingrediënten die het recept lekker kunnen maken. Heb je nog andere tips? Laat het weten in de reactie en wie weet voegen we jouw tip wel hieraan toe.

Andere recepten met varkensvlees uit de slowcooker

De pulled pork is natuurlijk een heerlijk recept uit de slowcooker. Wil je een keer variëren met slowcooker recepten varkensvlees, bekijk dan ook onderstaande recepten. Ongetwijfeld dat er nog iets voor je tussenzit.

Vond je pulled pork uit de slowcooker lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je!

Welke kruiden en slowcooker gebruikt slowcooker-recept?


Van Beekum Specerijen

Wij gebruiken in onze recepten enkel de kruiden van Van Beekum. Hierbij geniet je van een malse en volle smaak in je gerechten


Welke slowcooker gebruiken wij?

Wij gebruiken de Russell Hobbs slowcooker, ideaal en perfect qua prijs/kwaliteit!

  • 6 liter
  • Warmhoudtfunctie
  • Beschikt over een timer
  • Zuinig
  • Ook als braadpan te gebruiken

1 gedachte over “Pulled pork uit de slowcooker”

Geef een reactie