Alpina Slowcooker – 3.5 Liter review

Alpina Slowcooker

De Alpina Slowcooker is uniek in de prijs die het aanbiedt. Het is de laagste prijs die er voor een slowcooker te vinden is, en dat maakt deze ook uniek. Verder doet het precies wat het moet doen, waardoor het een solide slowcooker is.

Alpina Slowcooker – 3.5 LiterScore
Grootte3.5L
Vermogen240W
Programma’s/standenLOW, HIGH & Warm
MateriaalKeramisch
PrijsklasseLaag
VaatwasserbestendigJa
Uitneembare binnenkantJa
BedieningsgemakEenvoudig
Beoordeling4.3/5

Prijs/kwaliteit Alpina Slowcooker

De Alpina is een van de goedkoopste slowcookers die er is. Om deze reden scoort dit model ook uitstekend in de prijs/kwaliteit categorie. Het is niet per se de beste die er is, maar voor dezelfde prijs is er geen andere slowcooker te vinden. Daarnaast zijn de functies solide en doet het wat het moet doen, lekkere gerechten klaarmaken.

Duurzaamheid Alpina Slowcooker – 3.5 Liter

Een slowcooker is in het algemeen redelijk duurzaam. Met de energieprijzen is het wel belangrijk om daar rekening mee te houden uiteraard. De {model} verbruikt 240W, wat iets hoger is dan het gemiddelde. Het gemiddelde ligt rond de 200 tot 220W. Hierdoor is de slowcooker iets duurder in het gebruik, maar de prijs van de slowcooker zelf compenseert dat voldoende.

Materiaal Alpina Slowcooker

De Alpina Slowcooker is gemaakt met een keramische binnenkant. Dit zorgt ervoor dat de pan stevig aanvoelt en niet makkelijk breekt, maar zorg er wel voor dat je er voorzichtig mee omgaat. Een van de voordelen van een keramische pan is dat je deze ook in de oven kan zetten. Hierdoor hoef je eten niet om te gooien wanneer je met een recept bezig bent wat ook in de oven kan.

Daarnaast heeft de slowcooker een glazen deksel, dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk naar binnen kan kijken. Hierdoor kan je zien of het goed gaat met jouw gerecht. Daarnaast beschikt het over een antislip onderkant, die zorgt dat de pan goed blijft staan. En rubbere grip waarbij je jouw handen niet hoeft te branden. Verder is de buitenkant van RVS, wat er misschien wat goedkoop uitziet, maar verder niet lelijk is.

Beoordeling Alpina Slowcooker – 3.5 Liter

De Alpina slowcooker krijgt een beoordeling van 4.3 op de schaal van 5. Het is een solide slowcooker die perfect doet wat het moet doen voor de prijs. Hierdoor is de prijs/kwaliteit erg goed. Verder is de slowcooker eenvoudig in gebruik. Hij heeft echter een wat industriële uitstraling met de RVS buitenkant, waardoor de score iets lager is.

Soortgelijke slowcookers

Waar letten we op bij het beoordelen van een slowcooker?

Bij het beoordelen van slowcookers zijn er verschillende onderdelen waarop we de slowcooker scoren. Allereerst zijn het bovenstaande onderdelen, zoals duurzaamheid, de functies die de slowcooker bezit. Dit zijn allemaal onderdelen die we hard kunnen maken. Daarnaast zijn er nog een aantal subjectieve onderdelen. Hierbij kijken we naar onze eigen ervaringen met de slowcooker, maar ook hoe andere de slowcooker ervaren. Hierbij speuren we heel het internet af om voor jou de juiste review en betrouwbare review neer kunnen zetten. Heb je nog vragen? Stel ze graag.