Boeuf bourguignon slowcooker

Franse boeuf bourguignon uit de slowcooker

Het Franse stoofpotje is een klassieker voor de slowcooker. Het vlees moet lang gegaard zijn, dus dat is heerlijk om eens uit te proberen in de slowcooker. Lees snel verder hoe je het moet maken.

Wat is boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon is een klassieke Franse streekgerecht uit de Bourgogne-regio. Het is een rijk gekruide ragoût van rundvlees, wijn, uien en paddenstoelen, die langzaam wordt gekookt in een braadpan, in de oven of uiteraard in de slowcooker. Het rundvlees wordt meestal eerst aangebraden en daarna samen met de andere ingredienten gekookt. Boeuf bourguignon wordt vaak geserveerd met aardappelpuree, rösti of gekookte aardappelen. Het is een heerlijk en smaakvol gerecht dat perfect is voor een feestelijke maaltijd of een speciale gelegenheid.


food wood dinner eating

Boeuf bourguignon slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke Franse boeuf bourguignon uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Porties 6

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 5 plakjes bacon
  • 1200 g runderriblappen in stukken gesneden van 1 cm ongeveer
  • 200 ml rode wijn
  • 400 ml runderbouillon (uit blokjes)
  • 50 ml sojasaus
  • 100 g tomatensaus
  • 50 g bloem
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 15 g tijm gesneden
  • 5 wortels in plakjes gesneden
  • 400 g kleine aardappels grof gesneden
  • 225 g champignons of kastanjechampignons, gesneden

Instructies

  • Bak de bacon kort in een grote koekenpan tot deze knapperig is. Plaats de bacon in de slowcooker en bak de runderriblappen aan iedere kant voor 2-3 minuten. Plaats deze hierna ook in de slowcooker.
  • Plaats nu de wijn in de pan, gebruik het om de restjes van de pan af te halen. Daarna voeg de runderbouillon, tomatensaus en sojasaus toe, en voeg langzaam roerend de bloem toe. Doe saus ook in de slowcooker.
  • Voeg hierna de overige ingredienten toe, knoflook, tijm, wortels, aardappels en champignons. Doe de deksel erop en zet voor 8-10 uur op LOW.
  • Smakelijk eten!

Wat serveer je met boeuf bourguignon uit de slowcooker?

Er zijn verschillende manieren om boeuf bourguignon te serveren en om te gaan met de bijgerechten. Sommige mensen kiezen ervoor om het gerecht te serveren met aardappelpuree of gekookte aardappelen, terwijl anderen het serveren met rösti of gestoomde rijst. Het is ook lekker om het te serveren met een gegratineerde aardappelgratin of met knapperige croutons om het gerecht een crunch te geven.

Boeuf bourguignon met groente

Vergeet ook niet om een lekkere salade of groene groenten te serveren om het gerecht af te ronden. Doperwten, wortels, bloemkool of broccoli zijn allemaal goede opties om te serveren met boeuf bourguignon.

Boeuf bourguignon met groente

Tenslotte kun je ook een selectie van kaassoorten serveren als bijgerecht bij boeuf bourguignon. Roquefort, Camembert of boursault zijn allemaal lekkere opties om te proeven met het gerecht.

Andere recepten met rundvlees uit de slowcooker

De boeuf bourguignon is natuurlijk een heerlijk recept uit de slowcooker. Wil je een keer variëren met slowcooker recepten rundvlees, bekijk dan ook onderstaande recepten. Ongetwijfeld dat er nog iets voor je tussenzit.

Vond je boeuf bourguignon lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je!


Welke kruiden en slowcooker gebruikt slowcooker-recept?


Van Beekum Specerijen

Wij gebruiken in onze recepten enkel de kruiden van Van Beekum. Hierbij geniet je van een malse en volle smaak in je gerechten


Welke slowcooker gebruiken wij?

Wij gebruiken de Russell Hobbs slowcooker, ideaal en perfect qua prijs/kwaliteit!

  • 6 liter
  • Warmhoudtfunctie
  • Beschikt over een timer
  • Zuinig
  • Ook als braadpan te gebruiken

Geef een reactie