Hutspot uit de slowcooker

Heerlijk, maar ook gemakkelijk hutspot uit de slowcooker

Het is winter, het seizoen voor de lekkerste stamppotten. Zo ook de hutspot uit de slowcooker. Een heerlijke Nederlandse en winterse kost. Maar waarom zou je dit maken in de slowcooker? Het is sowieso een stuk makkelijker, en daarnaast trekt de smaak heerlijk in het eten. Nadat je dit hebt gemaakt, vraag je je af waarom je dit ooit in pan zou maken.

Wat is hutspot?

Hutspot is een traditioneel Nederlands gerecht dat gemaakt wordt door aardappelen, wortelen en uien te koken en te mengen tot een stamppot. Het resulterende gerecht heeft een smakelijke en stevige textuur, en wordt vaak geserveerd met rookworst of andere vleeswaren. Hutspot is een populaire maaltijd in Nederland en wordt vaak gegeten tijdens de koudere maanden van het jaar.

Waarom is Hutspot typisch Nederlands?

Hutspot is een typisch Nederlands gerecht omdat het een van de oudste en meest bekende gerechten uit Nederland is. Het is al eeuwenlang een populair gerecht in Nederland en wordt vaak gegeten tijdens de wintermaanden. Hutspot heeft ook een belangrijke plaats in de Nederlandse cultuur, omdat het vaak werd gegeten tijdens nationale feestdagen en andere belangrijke gebeurtenissen. Bovendien is hutspot gemaakt met typische Nederlandse ingredienten, zoals aardappelen, wortelen en uien, wat het een uniek en smakelijk gerecht maakt.

Waarom hutspot in de slowcooker

Er zijn een aantal redenen waarom hutspot in de slowcooker kan worden bereid. Ten eerste is de slowcooker een gemakkelijke manier om hutspot te maken, omdat u de aardappelen, wortelen en uien in de slowcooker kunt leggen en ze vervolgens op een lage temperatuur kunt laten garen. Hierdoor worden de groenten zacht en smaakvol, en mengen ze goed met elkaar. Ten tweede kan de slowcooker helpen om hutspot te maken die gezonder is, omdat u minder olie of boter hoeft te gebruiken om het gerecht te bereiden.


person holding orange plastic cup

Hutspot uit de slowcooker

Recept afdrukken
Goede winterse Hollandse hutspot uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Nederlands, Vegetarisch, Winters
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 8 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 1,2 kg kruimige aardappel
  • 400 gram middelgrote uien in ringen gesneden
  • 600 gram winterpenen schillen en in stukken gesneden
  • 75 gram ongezouten boter
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 (vegetarische) rookworst

Instructies

  • Snij de aardappelen in grove stukken en leg ze onderin de slowcooker. Doe hier overheen de uien en de winterpenen met het boter.
  • Kruimel het blokje bouillon er overheen en voeg hierbij nog 150 ml water. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak
  • Zet de slowcooker 8 uur op LOW
  • Maak de rookworst volgens de verpakking klaar
  • Smakelijk eten!

Andere stamppot uit de slowcooker

Variaties hutspot slowcooker

Hutspot is van oorsprong een vegetarisch recept. In dit recept hebben we een rookworst toegevoegd om het nog hollandser te maken. Ben je vegetarisch, of wil je het vegetarisch maken? Dan is de vegetarische rookworst een goed alternatief. De rookworst maakt het net wat smaakvoller.

Andere vegetarische recepten uit de slowcooker

De hollandse hutspot is natuurlijk een heerlijk recept uit de slowcooker. Wil je een keer variëren met vegetarische slowcooker recepten, bekijk dan ook onderstaande recepten. Ongetwijfeld dat er nog iets voor je tussenzit.

Vond je hutspot uit de slowcooker lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je!


Welke slowcooker zou je hiervoor het beste kunnen gebruiken?

Beste budget slowcooker

  • Inhoud 3,5 liter
  • Warmhoudfunctie
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Beste instapmodel

Beste kwaliteit slowcooker

  • 6 liter
  • Warmhoudtfunctie
  • Beschikt over een timer
  • Zuinig
  • Ook als braadpan te gebruiken

1 gedachte over “Hutspot uit de slowcooker”

Plaats een reactie

Rating recept