Heerlijke winterse stoofperen uit de slowcooker
Stoofperen zijn iets typisch Nederlands, en daar mogen we best trots op zijn. Het is namelijk een geschenk van god, de smaak is perfect. Maar het kan best lastig zijn om ze klaar te maken, behalve in de slowcooker. Daar is het juist erg makkelijk. Lees snel verder.

Stoofperen slowcooker
Heerlijke stoofperen uit de slowcooker
Equipment
- Slowcooker
Ingrediënten
- 1 kg stoofperen vb: Gieser Wildeman
- 200 ml bessensap of rode wijn
- 200 ml water
- 1 eetlepel bruine bastardsuiker
- 2 kaneelstokjes
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblad
- 1 steranijs
Instructies
- Schil de stoofperen en plaats met alle ingrediënten in de slowcooker.
- Zet de slowcooker 5 uur op LOW. Zijn de stoofperen koud wanneer je e in de slowcooker doet, dan kan het iets langer duren. Check of de stoofperen zacht zijn, dan zijn ze klaar.
- Smakelijk eten
Eet jouw stoofperen als toetje of juist ergen door de dag heen. Eigenlijk zijn ze altijd erg lekker.
Andere recepten met winterse recepten uit de slowcooker
De stoofperen is natuurlijk een heerlijk recept uit de slowcooker. Wil je een keer variëren met winterse slowcooker recepten, bekijk dan ook onderstaande recepten. Ongetwijfeld dat er nog iets voor je tussenzit.
Spitskool slowcooker
Rendang slowcooker
Ragout uit de slowcooker
Stoofperen uit de slowcooker
Coq au vin slowcooker
Zuurkool stamppot uit de slowcooker
Vond je de stoofperen lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je!
Welke slowcooker zou je hiervoor het beste kunnen gebruiken?
Beste budget slowcooker
- Inhoud 3,5 liter
- Warmhoudfunctie
- Eenvoudig schoon te maken
- Goede prijs/kwaliteit
- Beste instapmodel
