Heerlijk, maar ook gemakkelijk uiensoep uit de slowcooker
Uiensoep uit de slowcooker is een warm en hartig gerecht dat perfect is voor een koude winterdag. Het is eenvoudig te bereiden en vraagt weinig inspanning, omdat de slowcooker het meeste werk doet. Door de langzame kooktijd kunnen de uien en andere ingrediënten zich volledig ontwikkelen, wat resulteert in een diepe, rijke smaak.
Uiensoep is een klassiek Frans gerecht en wordt traditioneel gemaakt met uien, bouillon, brood en kaas. Door gebruik te maken van de slowcooker, kun je de ingrediënten gemakkelijk in de ochtend bij elkaar voegen en vervolgens de hele dag laten sudderen. Wanneer je thuis komt, wordt je verwelkomd door de heerlijke geur van versbereide uiensoep.
Je kunt het gerecht aanpassen aan je persoonlijke smaakvoorkeuren door bijvoorbeeld extra groenten, kruiden of specerijen toe te voegen. Serveer de uiensoep met knapperig stokbrood en geraspte kaas voor een heerlijke en bevredigende maaltijd. Uiensoep uit de slowcooker is een uitstekend gerecht voor een luie zondagmiddag of als je gasten hebt, omdat het gemakkelijk kan worden aangepast aan het aantal eters.
Waarom uiensoep uit de slowcooker
De uiensoep is een van de beste soepen uit de slowcooker. Dat komt omdat hoe langzamer de uien worden gegaard, hoe beter de smaak wordt van de uiensoep. En laat de slowcooker nou net een apparaat zijn waarmee je deze uien perfect langzaam kan garen. Om deze reden zou het niet eens een twijfelgeval moeten zijn hoe deze soep wordt gemaakt. Dit moet in de slowcooker.

Franse uiensoep uit de slowcooker
Equipment
- Slowcooker
Ingrediënten
- 30 gram ongezouten boter
- 6 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 2 kg grote zoete uien gesneden in halve ringen
- 1 eetlepel suiker
- 1,5 liter runderbouillon
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 theelepel zwarte peper
- 24 sneetjes stokbrood
- 150 gram geraspte kaas
Instructies
- Voeg de gesneden uien, boter, tijm en het laurierblad in de slowcooker en besprinkel deze met het suiker. Zet de Slowcooker 8 uur op HIGH.
- Verwijder de tijm en het laurierblad uit de slowcooker. Voeg de runderbouillon, wijnazijn, peper en eventueel zout toe aan de slowcooker. Kook nog een 30 minuten op HIGH.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat en bestrooi deze met de geraspte kaas. Verdeel de geraspte kaas gelijk over de verschillende sneden stokbrood.
- Bak het stokbrood nog 7 minuten in een voorverwarmde oven.
- Serveer de uiensoep met de sneden stokbrood in de soep
- Smakelijk eten!
Variaties uiensoep slowcooker
Franse uiensoep is een gemakkelijk recept met een klein aantal ingrediënten. Hou je van iets dikkere soep? Dan kan je wat variëren met verschillende hoeveelheden. Het belangrijkste van deze soep is de tijd. Er zijn verschillende recepten op internet te vinden die een snelle uiensoep laten zien, maar uit ervaring blijkt dat dat niet de manier is. Wil je een lekkere langzame soep, ga dan voor bovenstaand recept.
Andere recepten met soep uit de slowcooker
De franse uiensoep is natuurlijk een heerlijk recept uit de slowcooker. Wil je een keer variëren met verschillende slowcooker recepten soep, bekijk dan ook onderstaande recepten. Ongetwijfeld dat er nog iets voor je tussenzit. Ben je geen fan van uiensoep, maar wil je wel een keer gekarameliseerde ui uitproberen? Ook daar hebben we een recept voor.
Spitskool slowcooker
Rendang slowcooker
Ragout uit de slowcooker
Stoofperen uit de slowcooker
Coq au vin slowcooker
Zuurkool stamppot uit de slowcooker
Beoordeel jouw uiensoep
Vond je Franse uiensoep lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je! Op deze manier kan je andere helpen dat ze ook voor deze uiensoep moeten kiezen.
Welke slowcooker zou je hiervoor het beste kunnen gebruiken?
Beste budget slowcooker
- Inhoud 3,5 liter
- Warmhoudfunctie
- Eenvoudig schoon te maken
- Goede prijs/kwaliteit
- Beste instapmodel
Beste kwaliteit slowcooker
- 6 liter
- Warmhoudtfunctie
- Beschikt over een timer
- Zuinig
- Ook als braadpan te gebruiken