15+ Gezonde slowcooker recepten

Slowcooker gerechten zijn verschrikkelijk lekker, maar ze zijn nog lekkerder als ze ook gezond zijn! Om deze reden hebben we alle gezonde slowcooker recepten op een rij gezet voor jou! Bekijk ze hier snel verder.Is eten uit de slowcooker gezond?

Eten uit de slowcooker kan gezond zijn, afhankelijk van wat u klaarmaakt en hoe u het bereidt. Slowcookers zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen helpen om gezonde en voedzame maaltijden te maken. De slowcooker werkt door het voedsel op een lage temperatuur te laten garen, wat betekent dat u minder olie of boter hoeft te gebruiken om het te bereiden. Dit kan ervoor zorgen dat het eten gezonder is dan als je het op een andere manier zou bereiden. Bovendien kan de slowcooker helpen om voedzame maaltijden te maken door het toevoegen van veel groenten en andere gezonde ingredienten. Echter, als u voedsel maakt dat rijk is aan verzadigd vet en cholesterol, zoals stoofvlees met veel spek of gehaktballen met veel kaas, kan het eten minder gezond zijn. Het is daarom belangrijk om gezonde en voedzame ingredienten te kiezen als je eten uit de slowcooker wilt maken.

Gezonde slowcooker gerechten

Een slowcooker is een bijzonder goede manier om gezonde gerechten te maken. Vandaar dat we al deze gezonde slowcooker recepten voor jullie hebben opgesomd. Het zorgt ervoor dat in groentes de smaak langzaam in trekt, zonder dat het bepaalde vitamines eruit kookt. Dit gebeurt wel vaak bij het maken van groentes in de kookpan, maar ook bij het bakken van gezonde gerechten.

Favoriete gezonde slowcooker recepten:

Duur van gezonde slowcooker recepten

Vaak is het idee dat hoe korter slowcooker gerechten op staan, hoe gezonder deze gerechten zijn. Maar dit is niet het geval, omdat de slowcooker niet boven het kookpunt komt, blijven veel vitamines en mineralen in het gerecht zitten. Om deze reden blijft het gerecht gezond, of je het nou 2 uur in de slowcooker laat staan of juist 16 uur, dat maakt voor het gezonde gerecht niet uit.

Wat is een gezond slowcooker recept?

Bij het bepalen van gezonde slowcooker recepten hebben we niet enkel naar de calorieën gekeken, maar ook naar de vitamines die het gerecht bevat. Bevat het gerecht wel voldoende groentes? Dat zijn allemaal vragen die wij onszelf hebben gevraagd bij het maken van deze selectie. Heb je nog meer vragen hierover of heb je juist een gezond slowcooker recept? Stuur hem dan naar ons op.

Gezonde slowcooker recepten met kip

Vaak voor het sporten wordt veel kip gegeten. Kip bevat goede eiwitten die spieropbouw goed kan helpen. Om deze reden hebben we ook een pagina opgebouwd met slowcooker recepten kip. Hier kan je alle gerechten met kip bekijken en zitten ook veel gezonde recepten tussen die je kunnen helpen met het opbouwen van spieren. Het mooie van de slowcooker is, je kan hem opzetten, 8 uur naar de sportschool gaan, en dan weer terug komen om je kip op te eten. Onze favoriet is de kip pesto met groentes, deze bevat beide.

Waarom zijn slowcooker recepten gezond?

Een slowcooker zorgt ervoor dat eten op een langere manier gegaard wordt voor ene langere tijd. Hierdoor blijven alle mineralen en vitamines in het eten behouden en dus ook in het gerecht. Dit is dus iets wat bij bakken of koken van eten veel minder gebeurd. Om deze reden is het eten wat uit de slowcooker komt een stuk gezonder dan andere recepten.

Vijf redenen waarom Slowcooker gerechten gezond zijn

  1. Behoud van voedingsstoffen: Doordat de slowcooker op een lage temperatuur kookt gedurende een langere periode, blijven voedingsstoffen in de ingrediënten beter behouden dan bij andere kookmethodes. Hierdoor blijven vitaminen, mineralen en antioxidanten behouden, waardoor het gerecht voedzamer wordt.
  2. Minder vet en olie: Omdat slowcookers werken met een gesloten deksel, is er minder behoefte aan het toevoegen van extra vet of olie tijdens het kookproces. Dit resulteert in gerechten met minder verzadigde vetten en calorieën, waardoor ze over het algemeen gezonder zijn.
  3. Langzaam garen van vlees: Slowcookers zijn uitstekend geschikt voor het bereiden van vleesgerechten. Het langzame gaarproces helpt bij het afbreken van het bindweefsel in vlees, waardoor het malser wordt. Hierdoor kun je magere eiwitbronnen zoals kipfilet of mager rundvlees gebruiken zonder toevoeging van overtollig vet.
  4. Minder behoefte aan zout: De langzame bereidingstijd van een slowcooker zorgt ervoor dat de smaken goed kunnen ontwikkelen, waardoor je minder zout nodig hebt om het gerecht op smaak te brengen. Dit is voordelig voor mensen die een natriumarm dieet volgen of hun zoutinname willen verminderen.
  5. Gebruik van gezonde ingrediënten: Een ander aspect dat een gerecht uit de slowcooker gezond maakt, is de mogelijkheid om verse, onbewerkte ingrediënten te gebruiken. Je kunt volop groenten, bonen, peulvruchten, volle granen en mager vlees of vis toevoegen, waardoor je maaltijd voedzaam en vezelrijk wordt.

Benieuwd naar de niet gezonde recepten? Bekijk dan hier alle slowcooker recepten.