Gehaktbrood uit de slowcooker

Soms is er niets zo geruststellend als een smaakvol en sappig gehaktbrood dat langzaam in de slowcooker heeft gesudderd. Met dit Slowcooker Gehaktbrood-recept kun je genieten van de klassieke smaak van gehaktbrood zonder al te veel moeite. Het resultaat is een perfect gebakken gehaktbrood, doordrenkt met smaak en bedekt met een zoete en hartige saus.

De Kunst van Gehaktbrood in de Slowcooker

Gehaktbrood is een geliefd comfortfood, en wanneer je het in de slowcooker bereidt, wordt het nog beter. Dit recept combineert mager rundergehakt en sappig varkensgehakt met een mix van kruiden, broodkruimels, melk, en Parmezaanse kaas voor een sappige en smaakvolle basis. De saus, bestaande uit tomatensaus, bruine suiker, witte wijnazijn, worcestershire-saus en mosterd, zorgt voor een evenwichtige combinatie van zoet, zuur en hartig.

Eenvoud in de Slowcooker

Dit Slowcooker Gehaktbrood-recept is verrassend eenvoudig te maken. Begin met het mengen van het runder- en varkensgehakt, de gehakte ui, knoflook, broodkruimels, melk, ei, zout, peper, oregano, basilicum, paprikapoeder, cayennepoeder en Parmezaanse kaas. Vorm dit mengsel tot een broodvorm en plaats het in de slowcooker. Bereid de saus door tomatensaus, bruine suiker, witte wijnazijn, worcestershire-saus, mosterd, zout en peper te combineren en giet het over het gehaktbrood. Laat de slowcooker het werk doen terwijl het gehaktbrood langzaam gaart tot in de perfectie.

Ingrediënten van het gehaktbrood uit de slowcooker

Gehaktbrood:

  • 500 g rundergehakt
  • 250 g varkensgehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 75 g broodkruimels
  • 75 ml melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel gedroogde oregano
  • 0,5 theelepel gedroogde basilicum
  • 0,25 theelepel paprikapoeder
  • 0,25 theelepel cayennepoeder
  • 35 g Parmezaanse kaas

Voor de saus:

  • 150 g tomatensaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel worcestershire-saus
  • 0,5 theelepel mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies slowcooker gehaktbrood

  1. In een grote kom combineer je het rundergehakt, varkensgehakt, fijngehakte ui, fijngehakte knoflook, broodkruimels, melk, ei, zout, zwarte peper, gedroogde oregano, gedroogde basilicum, paprikapoeder, cayennepoeder en Parmezaanse kaas. Meng alles goed door elkaar.
  2. Vorm het gehaktmengsel tot een broodvorm die in je slowcooker past.
  3. Plaats het gehaktbrood in de slowcooker.
  4. In een aparte kom combineer je tomatensaus, bruine suiker, witte wijnazijn, worcestershire-saus, mosterd, zout en peper om de saus te maken.
  5. Giet de saus gelijkmatig over het gehaktbrood in de slowcooker.
  6. Zet de slowcooker op de lage stand en laat het gehaktbrood 4-6 uur garen, of tot het gaar is en de interne temperatuur 70°C bereikt.
  7. Haal het gehaktbrood voorzichtig uit de slowcooker en laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
  8. Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer met extra saus uit de slowcooker.

Geniet van deze heerlijke, sappige slowcooker gehaktbrood met je favoriete bijgerechten zoals aardappelpuree, groenten of een frisse salade. Het is een comfortgerecht dat iedereen zal waarderen.

Variaties op Slowcooker Gehaktbrood

Gehaktbrood is een veelzijdig gerecht dat je kunt aanpassen aan verschillende smaken en voorkeuren. Hier zijn enkele variaties die je kunt proberen om een twist te geven aan je slowcooker gehaktbrood:

  1. Kaasgehaktbrood: Voeg extra smaak toe door geraspte kaas (zoals cheddar, mozzarella of goudse kaas) aan het gehaktmengsel toe te voegen. Je kunt ook kaasblokjes in het midden van het gehaktbrood plaatsen voor een smeuïge verrassing.
  2. Gevuld Gehaktbrood: Vul het gehaktbrood met ingrediënten zoals gehakte spinazie, champignons, feta, of gehakte noten voor een gevulde versie.
  3. Pittig Gehaktbrood: Voeg rode pepervlokken, cayennepoeder of gehakte jalapeño pepers toe aan het gehaktmengsel voor een pittige kick.
  4. Italiaans Gehaktbrood: Voeg gehakte basilicum, oregano, knoflook en geraspte Parmezaanse kaas toe aan het gehaktmengsel voor een Italiaanse smaak. Serveer het gehaktbrood met marinara saus.
  5. Barbecue Gehaktbrood: Voeg barbecue saus toe aan het gehaktmengsel en bestrijk het gehaktbrood met extra saus voor het serveren. Je kunt ook gehakte uien en groene paprika’s toevoegen voor een smaakvolle twist.
  6. Aziatisch Gehaktbrood: Geef je gehaktbrood een Aziatische twist door gember, sojasaus, en gehakte waterkastanjes aan het gehaktmengsel toe te voegen. Serveer met een teriyaki- of zoetzure saus.

Gehaktbrood slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijk gehaktbrood uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 250 g varkensgehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 75 g broodkruimels
  • 75 ml melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel gedroogde oregano
  • 0,5 theelepel gedroogde basilicum
  • 0,25 theelepel paprikapoeder
  • 0,25 theelepel cayennepoeder
  • 35 g parmezaanse kaas

Voor de saus

  • 150 g tomatensaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel worcestershire-saus
  • 0,5 theelepel mosterd
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • In een grote kom meng je het rundergehakt, varkensgehakt, fijngehakte ui, fijngehakte knoflook, broodkruimels, melk, ei, zout, zwarte peper, oregano, basilicum, paprikapoeder, cayennepeper (indien gebruikt) en geraspte Parmezaanse kaas (indien gebruikt). Meng alles goed door elkaar tot een homogeen mengsel.
  • Vorm het gehaktmengsel tot een broodvorm en leg het in de slowcooker.
  • In een aparte kom meng je de tomatensaus, bruine suiker, azijn, Worcestershire-saus, mosterd, zout en peper. Giet deze saus gelijkmatig over het gehaktbrood in de slowcooker.
  • Plaats het deksel op de slowcooker en kook het gehaktbrood op de lage stand gedurende 4-6 uur of op de hoge stand gedurende 2-3 uur, of tot het gehaktbrood gaar is en een interne temperatuur van 70°C heeft bereikt.
  • Haal het gehaktbrood voorzichtig uit de slowcooker en laat het een paar minuten rusten voordat je het aansnijdt.
  • Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer het met de saus uit de slowcooker. Eventueel kun je het gehaktbrood garneren met verse kruiden.

Andere recepten met rundvlees uit de slowcooker

De gehaktbrood is natuurlijk een heerlijk recept. Wil je een keer variëren met rundvlees, bekijk dan ook onderstaande recepten. Ongetwijfeld dat er nog iets voor je tussenzit.

Vond je gehaktbrood lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je!


Welke kruiden en slowcooker gebruikt slowcooker-recept?


Van Beekum Specerijen

Wij gebruiken in onze recepten enkel de kruiden van Van Beekum. Hierbij geniet je van een malse en volle smaak in je gerechten


Welke slowcooker gebruiken wij?

Wij gebruiken de Russell Hobbs slowcooker, ideaal en perfect qua prijs/kwaliteit!

  • 6 liter
  • Warmhoudtfunctie
  • Beschikt over een timer
  • Zuinig
  • Ook als braadpan te gebruiken

Geef een reactie