Vegetarische lasagne uit de slowcooker

Smaakvolle vegetarische lasagne uit de slowcooker

Vegetarische lasagne uit de slowcooker is een smakelijke en voedzame maaltijd die gemakkelijk te bereiden is. Het is een perfecte optie voor mensen die geen vlees eten of gewoon op zoek zijn naar een gezondere alternatief. Door de lasagne in de slowcooker te bereiden, wordt het gemakkelijker om de smaken goed te mengen en de lasagne gelijkmatig te garen.

De lasagne bevat veel groenten zoals tomaten, courgettes, aubergines en paprika’s, waardoor het een heerlijke en gezonde optie is. Je kunt ook verschillende soorten kaas toevoegen, zoals mozzarella, parmezaanse kaas of ricotta, om het gerecht nog lekkerder te maken.

Het beste aan het maken van vegetarische lasagne in de slowcooker is dat je het ’s ochtends kunt klaarmaken en het dan de hele dag kunt laten koken terwijl je weg bent. Wanneer je thuiskomt, is je heerlijke en gezonde maaltijd klaar om te serveren. Serveer de lasagne met een salade en knapperig brood voor een volledige en vullende maaltijd.

Of je nu vegetariër bent of gewoon op zoek bent naar een smakelijke en gezonde maaltijd, vegetarische lasagne uit de slowcooker is zeker een heerlijke optie om uit te proberen.

Soortgelijke recepten:


vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne uit de slowcooker

Recept afdrukken
Zeer eenvoudige vegetarische lasagne uit de slowcooker die ook nog eens erg lekker is
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Pasta, Vegetarisch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 250 gram champignons
  • 1 pot pastasaus +/-500 gram kan eventueel ook een pakje lasagnesaus zijn
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella (optioneel)
  • 9 lasagnebladen

Instructies

  • Snij alle groentes fijn en bak deze in een wokpan voor 5 minuten
  • Voeg de pastasaus toe en laat even pruttelen tot de saus iets dikker wordt
  • Vul de slowcooker met een laagje pastasaus, zorg dat de gehele bodem gevuld is met een kleine laag
  • Plaats hier overheen de lasagnebladen, deze moet je misschien bijsnijden afhankelijk van de vorm van jouw slowcooker. (tip: druk de lasagnebladen wat tegen de saus aan)
  • Vul hierna weer een laag pastasaus, en hier overheen weer lasagnevellen. Herhaal dit totdat de pastasaus op is.
  • Zorg dat de bovenste laag pastasaus is en druk stukken mozzarella tussen de saus. Verdeel dit over de bovenkant en bestrooi deze met de geraspte kaas.
  • Zet de slowcooker 4 uur op low en de vegetarische lasagne is ready

Er zijn uiteraard verschillende variaties voor dit gerecht, zoals het toevoegen van vegetarisch gehakt. Wij hebben er voor gekozen om deze keer niet toe te voegen, maar wil je een vervanging voor het “normale” gehakt, dan is dit zeker een goede oplossing. Daarnaast kan je ook extra groentes toevoegen om het nog meer body te geven, zoals een aubergine of prei. Dit kan het nog extra lekker maken.

Andere vegetarische recepten uit de slowcooker

De vegetarische lasagne uit de slowcooker is natuurlijk een heerlijk recept. Wil je een keer variëren met vegetarische slowcooker recepten? Bekijk dan ook onderstaande recepten. Ongetwijfeld dat er nog iets voor je tussenzit.

Vond je de vegetarische lasagne uit slowcooker lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je!

Welke kruiden en slowcooker gebruikt slowcooker-recept?


Van Beekum Specerijen

Wij gebruiken in onze recepten enkel de kruiden van Van Beekum. Hierbij geniet je van een malse en volle smaak in je gerechten


Welke slowcooker gebruiken wij?

Wij gebruiken de Russell Hobbs slowcooker, ideaal en perfect qua prijs/kwaliteit!

  • 6 liter
  • Warmhoudtfunctie
  • Beschikt over een timer
  • Zuinig
  • Ook als braadpan te gebruiken

Geef een reactie