Pindakip slowcooker

Heerlijke pindakip uit de slowcooker

Pindakip is een van de meest geliefde gerechten uit de Indonesische keuken. Het is een romige en smaakvolle kipgerecht met een milde pindasaus die zowel hartig als zoet is. Het bereiden van pindakip kan echter tijdrovend en lastig zijn. Maar wat als we u vertellen dat u dit gerecht gemakkelijk kunt bereiden in uw slowcooker? Met behulp van een slowcooker kunt u de smaken laten ontwikkelen terwijl u uw handen vrij heeft om andere dingen te doen.

Waarom pindakip uit de slowcooker?

Het bereiden van pindakip in de slowcooker is niet alleen handig, maar ook gezonder. Door het langzame kookproces blijven de voedingsstoffen en smaken van de ingrediënten behouden en hebt u geen extra vet of olie nodig om de kip te braden. Bovendien kunt u het vlees en de saus eenvoudig aanpassen aan uw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Wanneer eet je pindakip?

Pindakip uit de slowcooker is een geweldig gerecht om te serveren voor een gezellig diner met familie en vrienden. De rijke en romige smaak van de pindasaus is een geweldige combinatie met gestoomde witte rijst en eventueel groenten zoals sperziebonen, wortelen of broccoli. De subtiele smaken van koriander, limoen en geroosterde pinda’s kunnen het gerecht nog verder verfijnen en accentueren.

Bovendien is pindakip uit de slowcooker een geweldige manier om het hele jaar door van de smaken van de zomer te genieten. Het gerecht kan gemakkelijk worden aangepast met seizoensgebonden ingrediënten zoals aardappelen, zoete aardappelen of pompoen om een ​​warme en stevige maaltijd te creëren voor de koudere maanden.


cooked chicken on white plate

Pindakip slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke pindakip uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord kip
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 600 g kippendijfilet
  • 2 uien gesnipperd
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Peper en zout om op smaak te brengen

Instructies

  • Plaats de kippendijfilet met ui, pindakaas, chilisaus, ketjap manis, knoflook en sesamolie in de slowcooker. Meng alles goed door elkaar.
  • Zet de slowcooker 4 uur op LOW.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper
  • Smakelijk eten

Waarmee kan je de pindakip uit de slowcooker serveren

Serveer de pindakip met rijst, bij voorkeur basmatirijst. Daarnaast zou je nog eventueel boontjes kunnen toevoegen. Serveer de pindakip, rijst en boontjes apart van elkaar. Kook de boontjes niet mee in de slowcooker, op deze lage temperatuur kunnen giftige stoffen vrijkomen.

Andere recepten met kip uit de slowcooker

De pindakip is natuurlijk een heerlijk recept uit de slowcooker. Wil je een keer variëren met slowcooker recepten kip, bekijk dan ook onderstaande recepten. Ongetwijfeld dat er nog iets voor je tussenzit.

Vond je pindakip lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je!


Welke slowcooker zou je hiervoor het beste kunnen gebruiken?

Beste budget slowcooker

  • Inhoud 3,5 liter
  • Warmhoudfunctie
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Beste instapmodel

Beste kwaliteit slowcooker

  • 6 liter
  • Warmhoudtfunctie
  • Beschikt over een timer
  • Zuinig
  • Ook als braadpan te gebruiken

Plaats een reactie

Rating recept