Honing-knoflook kippendij uit de slowcooker

Heerlijk, maar ook gemakkelijk honing en knoflook kippendij uit de slowcooker

Kippendij is een heerlijk stukje vlees dat zich uitstekend leent voor bereiding in de slowcooker. Door het langzaam te garen in de slowcooker, worden de kippendijen lekker mals en sappig, terwijl de smaken van de ingrediënten goed worden opgenomen.

Waarom kippendij in de slowcooker?

Kippendij is van nature iets vetter dan kipfilet, waardoor het malser en sappiger is. Door de langzame bereiding in de slowcooker blijft het vlees heerlijk mals en sappig, terwijl de smaken van de kruiden en specerijen goed worden opgenomen. Hierdoor krijg je een heerlijk smaakvol gerecht.

Een ander voordeel van het bereiden van kippendij in de slowcooker is dat het tijdbesparend is. Je kunt de ingrediënten in de slowcooker doen, aanzetten en vervolgens rustig andere dingen doen terwijl de slowcooker zijn werk doet. Het bespaart je dus tijd en moeite in de keuken.

Daarnaast is kippendij uit de slowcooker ook een gezonde keuze. Door de langzame bereiding blijven de voedingsstoffen beter behouden dan wanneer je het op een andere manier zou bereiden. Zo kun je op een makkelijke en gezonde manier een heerlijke maaltijd bereiden.

Een ander voordeel van kippendij uit de slowcooker is dat het veelzijdig is. Je kunt het op verschillende manieren bereiden en serveren, waardoor het een veelzijdig gerecht is. Zo kun je het bijvoorbeeld serveren met rijst, pasta of aardappelen, of juist met een frisse salade.

Kortom, het bereiden van kippendij in de slowcooker is een goede keuze als je op zoek bent naar een makkelijke, smaakvolle en gezonde maaltijd.

Meer geïnteresseerd in heerlijke kip recepten uit de slowcooker?

We hebben nog veel meer heerlijke kip recepten uit de slowcooker voor jullie samengesteld. Bekijk hier alle slowcooker recepten met kip


bowl of meat

Honing-knoflook kippendij uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke zachte kippendij met een frisse honing en knoflook smaak uit de slowcooker, wie wil dat nou niet. Lees snel verder voor het recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Trefwoord kip
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 uur
Porties 1

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 700 gram kipdijfilet
  • 75 ml sojasaus
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 75 ml honing
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels maizena

Instructies

  • Pak een kleine schaal en mix de ingredienten; sojasaus, tomatenpuree, honing, sambal oelek, geperste knoflook, rijstazijn. (Dus nog niet de maizena.) Mix totdat het een gladde saus is.
  • Plaats de kip in de slowcooker. schenk de saus die je zojuist hebt gemaakt over de kip heen. Zorg dat alle kip in aanraking komt met de saus.
  • Zet de Slowcooker voor 4,5 uur op LOW
  • Haal de kip na 4,5 uur uit de slowcooker en laat deze even afkoelen op een plaat. Laat de saus achter in de slowcooker.
  • Voeg maizena toe aan de achtergebleven saus en zet deze op HIGH totdat de saus een stuk dikker is. Dit kan ongeveer 20 minuten duren.
  • Trek met een vork de kip uit elkaar, plaats deze weer terug in de slowcooker en mix goed met de saus
  • Serveer met rijst en eventueel een topping
  • Smakelijk eten!

Notities

Tip: je kan de kippendij ook van tevoren heel even kort bakken, dan krijgt het een krokant laagje, kan het nog lekkerder maken.

Je kan de honing en knoflook kippendij uit de slowcooker met verschillende gerechten combineren. Je kan het eten met rijst, en hierbij nog een aantal groenten toevoegen zoals gestoomde broccoli of gebakken paprika. Allebei erg lekker.

Andere recepten met kippendij uit de slowcooker

Om kippendij in de slowcooker te bereiden, begin je met het kruiden van de kippendijen met je favoriete kruiden en specerijen. Vervolgens leg je de kippendijen in de slowcooker en voeg je andere ingrediënten toe, zoals groenten, bouillon, wijn, enzovoort. Zet de slowcooker vervolgens op de gewenste temperatuur en laat het geheel langzaam garen, totdat de kippendijen gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.

Je kunt kippendij in de slowcooker op verschillende manieren bereiden, afhankelijk van je smaakvoorkeur en de ingrediënten die je voorhanden hebt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Aziatische bereiding met sojasaus en gember, of juist voor een mediterrane variant met tomaten, olijven en kruiden als rozemarijn en tijm.

Kippendij uit de slowcooker is een veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt serveren. Zo kun je het bijvoorbeeld serveren met rijst, pasta of aardappelen, of juist met een frisse salade. Wat je ook kiest, je zult zeker genieten van dit heerlijke gerecht!

Andere kip recepten

Vond je honing en knoflook kippendij uit de slowcooker lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je!


Welke slowcooker zou je hiervoor het beste kunnen gebruiken?

Beste budget slowcooker

  • Inhoud 3,5 liter
  • Warmhoudfunctie
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Beste instapmodel

Beste kwaliteit slowcooker

  • 6 liter
  • Warmhoudtfunctie
  • Beschikt over een timer
  • Zuinig
  • Ook als braadpan te gebruiken

Plaats een reactie

Rating recept