Ga terug

Franse uiensoep uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke langzame franse uiensoep uit de slowcooker
Gang Soep
Keuken Frans
Trefwoord soep, Vegetarisch
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 12 uur
Porties 12

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 30 gram ongezouten boter
  • 6 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 kg grote zoete uien gesneden in halve ringen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 24 sneetjes stokbrood
  • 150 gram geraspte kaas

Instructies

  • Voeg de gesneden uien, boter, tijm en het laurierblad in de slowcooker en besprinkel deze met het suiker. Zet de Slowcooker 8 uur op HIGH.
  • Verwijder de tijm en het laurierblad uit de slowcooker. Voeg de runderbouillon, wijnazijn, peper en eventueel zout toe aan de slowcooker. Kook nog een 30 minuten op HIGH.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat en bestrooi deze met de geraspte kaas. Verdeel de geraspte kaas gelijk over de verschillende sneden stokbrood.
  • Bak het stokbrood nog 7 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Serveer de uiensoep met de sneden stokbrood in de soep
  • Smakelijk eten!