Heerlijke langzame franse uiensoep uit de slowcooker
Gang Soep
Keuken Frans
Trefwoord soep, Vegetarisch
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 12 uuruur
Porties 12
Equipment
Slowcooker
Ingrediƫnten
30gramongezouten boter
6takjestijm
1laurierblad
2kggrote zoete uiengesneden in halve ringen
1eetlepelsuiker
1,5literrunderbouillon
2eetlepelsrode wijnazijn
1theelepelzwarte peper
24sneetjesstokbrood
150gramgeraspte kaas
Instructies
Voeg de gesneden uien, boter, tijm en het laurierblad in de slowcooker en besprinkel deze met het suiker. Zet de Slowcooker 8 uur op HIGH.
Verwijder de tijm en het laurierblad uit de slowcooker. Voeg de runderbouillon, wijnazijn, peper en eventueel zout toe aan de slowcooker. Kook nog een 30 minuten op HIGH.
Verwarm de oven op 200 graden.
Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat en bestrooi deze met de geraspte kaas. Verdeel de geraspte kaas gelijk over de verschillende sneden stokbrood.
Bak het stokbrood nog 7 minuten in een voorverwarmde oven.
Serveer de uiensoep met de sneden stokbrood in de soep