Boerenkool uit de multicooker

Heerlijk, maar ook gemakkelijke boerenkool uit de multicooker

Boerenkool uit de multicooker, Boerenkool is een groente die van oudsher veel gegeten wordt in Nederland en België. Het is een robuuste groente die zowel rauw als gekookt gegeten kan worden en die boordevol voedingsstoffen zit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat boerenkool steeds populairder wordt in andere delen van de wereld.

Als je op zoek bent naar een snelle en makkelijke manier om boerenkool te bereiden, dan is de instant pot misschien wel iets voor jou. Dit handige keukenapparaat maakt het mogelijk om boerenkool te koken zonder dat je er veel tijd en moeite in hoeft te steken.

Bereiding multicooker boerenkool

Met de multicooker kun je boerenkool op verschillende manieren bereiden. Zo kun je ervoor kiezen om de boerenkool te stomen, te koken of te bakken. Door de boerenkool te stomen blijven de voedingsstoffen het best bewaard, terwijl het koken van boerenkool ervoor zorgt dat deze zachter wordt en makkelijker te verwerken is in een gerecht. Het bakken van boerenkool geeft de groente een knapperig randje en is daarom ideaal voor het maken van chips of als topping op een gerecht.

Wat ook fijn is aan het gebruik van de multicooker, is dat je geen omkijken hebt naar de boerenkool tijdens het kookproces. Je kunt de multicooker instellen op de juiste temperatuur en tijd en vervolgens lekker iets anders gaan doen terwijl de boerenkool gaar wordt.

Geen extra pannen voor de instant pot boerenkool

Een ander voordeel van het gebruik van de multicooker is dat je geen extra pannen hoeft te gebruiken. De multicooker heeft namelijk meestal een aparte stand voor het stomen van groenten. Hierdoor hoef je geen extra stoompan hoeft te gebruiken. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar ook ruimte in de keuken.

Al met al is de instant pot dus een handige tool als je snel en makkelijk boerenkool wilt bereiden. Of je nu gaat voor gestoomde boerenkool, gekookte boerenkool of gebakken boerenkool, met de multicooker heb je binnen no-time een gezonde en voedzame maaltijd op tafel staan.


kale, fresh, vegetables-5975540.jpg

Multicooker boerenkool

Recept afdrukken
Boerenkool met worst
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Multicooker
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4

Equipment

 • Multicooker

Ingrediënten

 • 1,5 kg aardapppelen geschild
 • 500 g boerenkool
 • 300 g spekreepjes
 • 150 ml kokend water
 • 1 blokje runderbouillon
 • 1 rookworst
 • 50 g roomboter
 • 50 ml melk

Instructies

 • Bak de spekreepjes aan op de saute stand. Hou deze hierna apart
 • Voeg het kokend water toe en meng met het runderbouillon blokje, en voeg hierbij de aardappelen, boerenkool en rookworst. Zet de multicooker 6 minuten op pressure stand. Ventiel op quick release.
 • Haal de rookworst uit de multicooker. Stamp de aardappelen en boerenkool door elkaar. Voeg de roomboter en melk toe en roer de spekjes er doorheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
 • Smakelijk eten

Je kan dit recept uiteraard ook maken in de slowcooker. Bekijk hier de boerenkool uit de slowcooker.

Andere recepten met multicooker

Vond je boerenkool uit de multicooker of instant pot lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je!


Geef een reactie