Ga terug

Gehaktbrood slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijk gehaktbrood uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 250 g varkensgehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 75 g broodkruimels
  • 75 ml melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel gedroogde oregano
  • 0,5 theelepel gedroogde basilicum
  • 0,25 theelepel paprikapoeder
  • 0,25 theelepel cayennepoeder
  • 35 g parmezaanse kaas

Voor de saus

  • 150 g tomatensaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel worcestershire-saus
  • 0,5 theelepel mosterd
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • In een grote kom meng je het rundergehakt, varkensgehakt, fijngehakte ui, fijngehakte knoflook, broodkruimels, melk, ei, zout, zwarte peper, oregano, basilicum, paprikapoeder, cayennepeper (indien gebruikt) en geraspte Parmezaanse kaas (indien gebruikt). Meng alles goed door elkaar tot een homogeen mengsel.
  • Vorm het gehaktmengsel tot een broodvorm en leg het in de slowcooker.
  • In een aparte kom meng je de tomatensaus, bruine suiker, azijn, Worcestershire-saus, mosterd, zout en peper. Giet deze saus gelijkmatig over het gehaktbrood in de slowcooker.
  • Plaats het deksel op de slowcooker en kook het gehaktbrood op de lage stand gedurende 4-6 uur of op de hoge stand gedurende 2-3 uur, of tot het gehaktbrood gaar is en een interne temperatuur van 70°C heeft bereikt.
  • Haal het gehaktbrood voorzichtig uit de slowcooker en laat het een paar minuten rusten voordat je het aansnijdt.
  • Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer het met de saus uit de slowcooker. Eventueel kun je het gehaktbrood garneren met verse kruiden.