In een grote kom meng je het rundergehakt, varkensgehakt, fijngehakte ui, fijngehakte knoflook, broodkruimels, melk, ei, zout, zwarte peper, oregano, basilicum, paprikapoeder, cayennepeper (indien gebruikt) en geraspte Parmezaanse kaas (indien gebruikt). Meng alles goed door elkaar tot een homogeen mengsel.
Vorm het gehaktmengsel tot een broodvorm en leg het in de slowcooker.
In een aparte kom meng je de tomatensaus, bruine suiker, azijn, Worcestershire-saus, mosterd, zout en peper. Giet deze saus gelijkmatig over het gehaktbrood in de slowcooker.
Plaats het deksel op de slowcooker en kook het gehaktbrood op de lage stand gedurende 4-6 uur of op de hoge stand gedurende 2-3 uur, of tot het gehaktbrood gaar is en een interne temperatuur van 70°C heeft bereikt.
Haal het gehaktbrood voorzichtig uit de slowcooker en laat het een paar minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer het met de saus uit de slowcooker. Eventueel kun je het gehaktbrood garneren met verse kruiden.