Ga terug

Zalm slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke zalm uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord VIS
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 600 g zalm op huid
  • Peper en zout
  • Schijfjes citroen optioneel
  • aromatische groentes venkel, ui of bleekselderij bijvoorbeeld
  • 300 ml half water, half wijn

Instructies

  • Snijd de zalm in stukken. Ik snijd de zalm meestal in grote stukken van ongeveer dezelfde grootte als mijn slowcooker en plaats het kleinere stuk bovenop het grotere stuk. Je kunt ze ook in kleinere, individuele porties snijden.
  • Bestrooi de zalm met zout en peper. Breng aan beide kanten van de zalm zout en peper aan. Wees royaal! Strooi eventuele andere kruiden die je gebruikt erop en wrijf ze in met je vingers.
  • Knip een groot stuk bakpapier of aluminiumfolie en druk het in de slowcooker. Dit maakt het later gemakkelijker om de zalm uit de slowcooker te tillen.
  • Leg eventueel de ui, bleekselderij of venkel op de bodem. Leg de zalm hier overheen met de huid naar beneden.
  • Giet de wijn, watermix over de zalm heen, de zalm zou net bedekt moeten zijn.
  • Zet de slowcooker 1 tot 2 uur op LOW, afhankelijk van de dikte van de zalm. Kijk na 1 uur iedere 20 minuten of de zalm al klaar is.
  • Haal de zalm uit de slowcooker en smakelijk eten!