Ga terug

Buikspek slowcooker

Recept afdrukken
Lekkere buikspek uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord varkensvlees
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 900 g buikspek
  • 120 ml kippenbouillon
  • 1 ui in kwarten
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,25 theelepel uienpoeder

Instructies

  • Haal het vel van de buikspek af of snij er ondiep ruitjes in. Snij niet in het vlees.
  • Meng de bruine suiker, paprikapoeder, zout, peper, chilipoeder, knoflookpoeder en uienpoeder en wrijf het in over de buikspek aan alle kanten.
  • Plaatse de kippenbouillon met uien en knoflook in de slowcooker. Leg hier bovenop de buikspek. Zet de slowcooker op LOW voor 6-7 uur.
  • Als je de huid erop hebt gelaten, leg de buikspek nog even op de grill voor 5 minuten.
  • Snij in plakken en smakelijk eten!