Buikspek slowcooker
Recept afdrukken
Lekkere buikspek uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord varkensvlees
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 6 uur uur
- 900 g buikspek
- 120 ml kippenbouillon
- 1 ui in kwarten
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 2 theelepels bruine suiker
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 0,5 theelepel peper
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- 0,25 theelepel uienpoeder
Haal het vel van de buikspek af of snij er ondiep ruitjes in. Snij niet in het vlees.
Meng de bruine suiker, paprikapoeder, zout, peper, chilipoeder, knoflookpoeder en uienpoeder en wrijf het in over de buikspek aan alle kanten.
Plaatse de kippenbouillon met uien en knoflook in de slowcooker. Leg hier bovenop de buikspek. Zet de slowcooker op LOW voor 6-7 uur.
Als je de huid erop hebt gelaten, leg de buikspek nog even op de grill voor 5 minuten.
Snij in plakken en smakelijk eten!