Ga terug

Slowcooker rollade

Recept afdrukken
Lekkere rollade uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord rundvlees, varkensvlees
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 7 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 1 rollade (varken of rund) ong 1 kg
  • 2 uien in have ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 wortels geschild en gehakt
  • 2 stengels bleekselderij gesneden
  • 2 laurierbladen
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 100 ml rode wijn
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepel boter
  • zout en peper voor smaak

Instructies

  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en braad de rollade aan alle kanten aan totdat het mooi bruin is.
  • Haal de rollade uit de pan en leg deze in de slowcooker.
  • Voeg de uien, knoflook, wortels, bleekselderij, laurierblaadjes, tijm en rozemarijn toe aan de slowcooker.
  • Meng de bloem met wat water en voeg dit toe aan de slowcooker.
  • Giet de runderbouillon en rode wijn erbij en roer het geheel goed door elkaar.
  • Zet de slowcooker op LOW en laat de rollade in 6-8 uur gaar worden.
  • Haal de rollade uit de slowcooker en leg het op een snijplank.
  • Verwijder de laurierblaadjes, tijm en rozemarijn uit de slowcooker en pureer de groenten tot een gladde saus met een staafmixer.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Snijd de rollade in plakken en serveer het met de saus.
  • Smakelijk eten!