Ga terug

Stifado uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke griekse stifado uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 1 kg ruderstoofvlees riblappen, sucadelappen etc.
  • 500 g sjalotten Grof gesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 glas rode wijn +/- 110ml
  • 125 ml groentebouillon
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het runderstoofvlees in een beetje olie tot het aan alle kanten bruin is. Voeg het vlees toe aan de slowcooker. Bak eventueel de sjalotten in de jus van de runderlappen.
  • Voeg de sjalotten, knoflook, tomatenpuree, tomatenblokjes, rode wijn, runderbouillon, laurierblaadjes, oregano en tijm toe aan de slowcooker. Roer alles door elkaar.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak en roer opnieuw.
  • Zet de slowcooker 8 uur op LOW
  • Serveer met grieks platbrood en tzatziki