Ga terug
food wood dinner eating

Boeuf bourguignon slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke Franse boeuf bourguignon uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Porties 6

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 5 plakjes bacon
  • 1200 g runderriblappen in stukken gesneden van 1 cm ongeveer
  • 200 ml rode wijn
  • 400 ml runderbouillon (uit blokjes)
  • 50 ml sojasaus
  • 100 g tomatensaus
  • 50 g bloem
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 15 g tijm gesneden
  • 5 wortels in plakjes gesneden
  • 400 g kleine aardappels grof gesneden
  • 225 g champignons of kastanjechampignons, gesneden

Instructies

  • Bak de bacon kort in een grote koekenpan tot deze knapperig is. Plaats de bacon in de slowcooker en bak de runderriblappen aan iedere kant voor 2-3 minuten. Plaats deze hierna ook in de slowcooker.
  • Plaats nu de wijn in de pan, gebruik het om de restjes van de pan af te halen. Daarna voeg de runderbouillon, tomatensaus en sojasaus toe, en voeg langzaam roerend de bloem toe. Doe saus ook in de slowcooker.
  • Voeg hierna de overige ingredienten toe, knoflook, tijm, wortels, aardappels en champignons. Doe de deksel erop en zet voor 8-10 uur op LOW.
  • Smakelijk eten!