Heerlijke Franse boeuf bourguignon uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 5 uuruur
Porties 6
Equipment
Slowcooker
Ingrediƫnten
5plakjesbacon
1200grunderriblappenin stukken gesneden van 1 cm ongeveer
200mlrode wijn
400mlrunderbouillon (uit blokjes)
50mlsojasaus
100gtomatensaus
50gbloem
3tenenknoflookgeperst
15gtijmgesneden
5wortelsin plakjes gesneden
400gkleine aardappelsgrof gesneden
225gchampignonsof kastanjechampignons, gesneden
Instructies
Bak de bacon kort in een grote koekenpan tot deze knapperig is. Plaats de bacon in de slowcooker en bak de runderriblappen aan iedere kant voor 2-3 minuten. Plaats deze hierna ook in de slowcooker.
Plaats nu de wijn in de pan, gebruik het om de restjes van de pan af te halen. Daarna voeg de runderbouillon, tomatensaus en sojasaus toe, en voeg langzaam roerend de bloem toe. Doe saus ook in de slowcooker.
Voeg hierna de overige ingredienten toe, knoflook, tijm, wortels, aardappels en champignons. Doe de deksel erop en zet voor 8-10 uur op LOW.