Ga terug
pork spare ribs and french fries

Spareribs slowcooker

Recept afdrukken
Malse spareribs uit de slowcooker, laat ze van het bot afglijden,
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord varkensvlees
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 9 uur 30 minuten
Porties 4
calorieën 415

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 1,5 kg Spareribs
  • 350 ml BBQ saus
  • 2 blokjes bouillon voorkeur varkensbouillon of anders rund
  • 2 laurierbladen
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel peperkorrels

Instructies

  • Voeg 75 ml BBQ saus in de slowcooker. Voeg hieraan de spareribs en alle overige ingredienten. Voeg aan de slowcooker water toe, totdat alle ribs onder water staan. Kan +/- 1 tot 1,5 liter zijn.
  • Zet de slowcooker 9 uur op LOW. Totdat het vlees mals is. Verwarm de oven op 200 graden voor.
  • Haal de spareribs voorzichtig uit de slowcooker. Laat de overige BBQ saus over de ribs stromen. Doe dit voorzichtig zodat het vlees niet van het bot af valt. Als allespare ribs onder zitten, zet deze dan nog in de oven voor 20-30 minuten.
  • Serveer met frietjes
  • Smakelijk eten!