Ga terug
appetizing spaghetti pasta with bolognese sauce served in kitchen

Slowcooker bolognese saus

Recept afdrukken
Heerlijke klassieke bolognesesaus uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Pasta, rundvlees
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Porties 8

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 900 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 tenen knoflook fijn geperst
  • 2 uien gesneden
  • 200 ml rode wijn of runderbouillon
  • 1200 gram gepelde tomaten uit blik
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 bouillonblokjes rund
  • 3 theelepels oregano
  • 2 theelepels thijm
  • 1 takje basilicum
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper

Instructies

  • Plaats de olie in de pan, en bak 3 minuten de uien en knoflook. Roer hierna het gehakt, totdat het bruin is.
  • Plaats alles uit de pan in de slowcooker. Doe de rode wijn in de pan om de resten van het gehakt eruit te halen. En plaats dit ook in de slowcooker
  • Voeg alle overige ingredienten toe in de slowcooker
  • Kook 6 uur op LOW
  • Serveertip, eet met spaghetti. Smakelijk eten!