Heerlijke zachte kippendij met een frisse honing en knoflook smaak uit de slowcooker, wie wil dat nou niet. Lees snel verder voor het recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Trefwoord kip
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 5 uuruur
Porties 1
Equipment
Slowcooker
Ingrediƫnten
700gramkipdijfilet
75mlsojasaus
2eetlepelstomatenpuree
75mlhoning
2theelepelssambal oelek
4tenenknoflook
1eetlepelrijstazijn
2eetlepelsmaizena
Instructies
Pak een kleine schaal en mix de ingredienten; sojasaus, tomatenpuree, honing, sambal oelek, geperste knoflook, rijstazijn. (Dus nog niet de maizena.) Mix totdat het een gladde saus is.
Plaats de kip in de slowcooker. schenk de saus die je zojuist hebt gemaakt over de kip heen. Zorg dat alle kip in aanraking komt met de saus.
Zet de Slowcooker voor 4-4,5 uur op LOW
Haal de kip na 4-4,5 uur uit de slowcooker en laat deze even afkoelen op een plaat. Laat de saus achter in de slowcooker.
Voeg maizena toe aan de achtergebleven saus en zet deze op HIGH totdat de saus een stuk dikker is. Dit kan ongeveer 20 minuten duren.
Trek met een vork de kip uit elkaar, plaats deze weer terug in de slowcooker en mix goed met de saus
Serveer met rijst en eventueel een topping
Smakelijk eten!
Notities
Tip: je kan de kippendij ook van tevoren heel even kort bakken, dan krijgt het een krokant laagje, kan het nog lekkerder maken.