Ga terug
bowl of meat

Honing-knoflook kippendij uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke zachte kippendij met een frisse honing en knoflook smaak uit de slowcooker, wie wil dat nou niet. Lees snel verder voor het recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Trefwoord kip
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Porties 1

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 700 gram kipdijfilet
  • 75 ml sojasaus
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 75 ml honing
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels maizena

Instructies

  • Pak een kleine schaal en mix de ingredienten; sojasaus, tomatenpuree, honing, sambal oelek, geperste knoflook, rijstazijn. (Dus nog niet de maizena.) Mix totdat het een gladde saus is.
  • Plaats de kip in de slowcooker. schenk de saus die je zojuist hebt gemaakt over de kip heen. Zorg dat alle kip in aanraking komt met de saus.
  • Zet de Slowcooker voor 4-4,5 uur op LOW
  • Haal de kip na 4-4,5 uur uit de slowcooker en laat deze even afkoelen op een plaat. Laat de saus achter in de slowcooker.
  • Voeg maizena toe aan de achtergebleven saus en zet deze op HIGH totdat de saus een stuk dikker is. Dit kan ongeveer 20 minuten duren.
  • Trek met een vork de kip uit elkaar, plaats deze weer terug in de slowcooker en mix goed met de saus
  • Serveer met rijst en eventueel een topping
  • Smakelijk eten!

Notities

Tip: je kan de kippendij ook van tevoren heel even kort bakken, dan krijgt het een krokant laagje, kan het nog lekkerder maken.