Ga terug

Lasagne bolognese uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke lasagne bolognese uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 450 g gehakt
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 blik tomatensaus +/- 400 g
  • 1 blikje tomatenpuree +/- 70 g
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 75 g geraspte kaas
  • 1 bol mozzerella
  • 6 vellen lasagnebladen
  • zout en peper

Instructies

  • Bak het rundergehakt, de ui en knoflook in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot het vlees bruin is. Voeg de tomatensaus, tomatenpuree, zout en oregano toe. Roer goed door elkaar en laat het geheel doorwarmen.
  • Schep een laag van het gehaktmengsel op de bodem van de slowcooker. Leg hier bovenop een laag ongekookte lasagnebladen, breek ze indien nodig om in de slowcooker te passen. Bedek de middelste laag met de mozzerella . Herhaal het proces van laagjes maken met saus en pasta tot alle ingrediĆ«nten zijn gebruikt.
  • Eindig met de geraspte kaas bovenop
  • Zet de slowcooker op LOW voor 4 tot 6 uur
  • Smakelijk eten