Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de stukken kip tot ze goudbruin zijn aan alle kanten. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
In dezelfde pan voeg je wat meer olijfolie toe en bak je de ui, knoflook en paprikareepjes tot ze zacht zijn.
Voeg de paellarijst toe aan de pan en bak deze kort mee tot de rijst glazig wordt.
Doe de gebakken rijst, ui, knoflook en paprika in de slowcooker.
Voeg de saffraan (indien gebruikt), gerookt paprikapoeder, paprikapoeder, zout en peper toe aan de slowcooker. Meng alles goed door elkaar.
Leg de stukken kip bovenop de rijst in de slowcooker en giet de kippenbouillon en witte wijn erover.
Zet de slowcooker op de lage stand en laat het geheel 3-4 uur sudderen, of tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.
Voeg de garnalen, mosselen en inktvis toe aan de slowcooker en laat ze nog 20-30 minuten meekoken, of tot de garnalen roze zijn en de mosselen openstaan.
Voeg de diepvriesdoperwten toe en laat ze nog 5 minuten meewarmen.
Garneer de paella met verse peterselie en serveer met partjes citroen.