Ga terug

Lamsschenkel uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke lamsschenkel uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 4 lamsschenkels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 wortels in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes gesneden
  • 400 g tomatenblokjes
  • 150 ml kippenbouillon
  • 75 ml rode wijn
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de lamsschenkels met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en leg ze opzij.
  • Voeg de gehakte ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe aan dezelfde pan en bak ze enkele minuten tot ze zacht worden.
  • Giet de rode wijn in de pan en laat het een paar minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen.
  • Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel een paar minuten sudderen.
  • Doe de lamsschenkels in de slowcooker en giet het tomaten- en groentemengsel erover. Voeg de takjes rozemarijn en tijm toe.
  • Zet de slowcooker op de lage stand en laat de lamsschenkels 6-8 uur sudderen, of tot ze mals en gaar zijn.
  • Verwijder de takjes rozemarijn en tijm uit de slowcooker en proef de saus. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  • Serveer de lamsschenkels met de saus en eventueel wat gekookte aardappelen, pasta of rijst.