Vet de binnenkant van je slowcooker goed in of gebruik bakpapier om te voorkomen dat de fudge blijft plakken.
Voeg de halfzoete chocoladechips, gezoete gecondenseerde melk, vanille-extract en een snufje zout toe aan de slowcooker. Roer alles goed door elkaar.
Dek de slowcooker af en zet hem op LOW
Laat de ingrediënten in de slowcooker smelten en meng ze gedurende 1-2 uur. Roer af en toe om ervoor te zorgen dat de chocolade gelijkmatig smelt en mengt met de andere ingrediënten.
Zodra de chocolade volledig is gesmolten en het mengsel glad is, kun je ervoor kiezen om gehakte noten toe te voegen en ze voorzichtig in het mengsel te mengen.
Giet het fudgemengsel in een met bakpapier beklede bakvorm (bijvoorbeeld een 20x20 cm vierkante bakvorm) en strijk het glad.
Laat de fudge enkele uren afkoelen op kamertemperatuur of plaats hem in de koelkast om sneller op te stijven.
Zodra de fudge volledig is afgekoeld en opgesteven, snijd je hem in stukjes en serveer je hem. Bewaar de overgebleven fudge in een luchtdichte container op een koele plaats.