Ga terug

Slowcooker fudge

Recept afdrukken
Heerlijke fudge uit de slowcooker
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord Dessert
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker
  • bakpapier
  • 20x20 bakvorm

Ingrediënten

  • 450 g chocolade wit, melk & puur
  • 1 blikje zoete gecondenseerde melk +/- 400 gram
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • 40 g gehakte noten (walnoten of pecannoten) optioneel

Instructies

  • Vet de binnenkant van je slowcooker goed in of gebruik bakpapier om te voorkomen dat de fudge blijft plakken.
  • Voeg de halfzoete chocoladechips, gezoete gecondenseerde melk, vanille-extract en een snufje zout toe aan de slowcooker. Roer alles goed door elkaar.
  • Dek de slowcooker af en zet hem op LOW
  • Laat de ingrediënten in de slowcooker smelten en meng ze gedurende 1-2 uur. Roer af en toe om ervoor te zorgen dat de chocolade gelijkmatig smelt en mengt met de andere ingrediënten.
  • Zodra de chocolade volledig is gesmolten en het mengsel glad is, kun je ervoor kiezen om gehakte noten toe te voegen en ze voorzichtig in het mengsel te mengen.
  • Giet het fudgemengsel in een met bakpapier beklede bakvorm (bijvoorbeeld een 20x20 cm vierkante bakvorm) en strijk het glad.
  • Laat de fudge enkele uren afkoelen op kamertemperatuur of plaats hem in de koelkast om sneller op te stijven.
  • Zodra de fudge volledig is afgekoeld en opgesteven, snijd je hem in stukjes en serveer je hem. Bewaar de overgebleven fudge in een luchtdichte container op een koele plaats.