Ga terug

Slowcooker bloemkool in kaassaus

Recept afdrukken
Heerlijke bloemkool met een smaakvolle kaassaus
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 1 grote bloemkool in kleine roosjes
  • 150 ml melk
  • 150 g geraspte cheddar kaas
  • 75 g geraspte parmezaanse kaas
  • 75 g roomkaas
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Plaats de bloemkoolroosjes in de slowcooker.
  • In een aparte kom, combineer de melk, geraspte cheddar kaas, Parmezaanse kaas, roomkaas, fijngehakte knoflook, mosterd, zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
  • Giet het kaasmengsel over de bloemkool in de slowcooker.
  • Dek de slowcooker af en kook de bloemkool op lage stand gedurende 3-4 uur, of tot de bloemkool zacht is en de kaassaus romig is.
  • Roer de bloemkool en kaassaus voorzichtig door elkaar om alles gelijkmatig te verdelen.
  • Serveer de bloemkool uit de slowcooker, garneer indien gewenst met gehakte peterselie en geniet ervan!