Meng de bloem, zout en peper in een kom. Rol de stukjes hertenstoofvlees door dit mengsel om ze te bedekken met een dun laagje bloem.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het hertenstoofvlees aan alle kanten goudbruin. Dit zal helpen om de smaken te concentreren en het vlees een mooie textuur te geven. Zet het vlees daarna opzij.
In dezelfde pan voeg je de gesnipperde ui, gehakte knoflook, wortels en bleekselderij toe. Bak deze groenten ongeveer 5 minuten, tot ze zacht worden.
Doe het gebakken hertenstoofvlees en de gebakken groenten in de slowcooker.
Giet de rode wijn en runderbouillon in de slowcooker. Voeg de laurierblaadjes, gedroogde tijm en rozemarijn toe. Roer alles goed door.
Zet de slowcooker op LOW en laat het gerecht 6-8 uur sudderen, of tot het hertenstoofvlees heerlijk mals is.
Ongeveer een uur voordat je de hertenstoofpot serveert, voeg je de champignons toe aan de slowcooker.
Als je de saus wilt verdikken, kun je de maïzena mengen met een beetje water om een papje te maken en dit aan de stoofpot toevoegen. Laat het nog een tijdje sudderen tot de saus dikker wordt.
Verwijder de laurierblaadjes voordat je serveert. Proef en breng de stoofpot op smaak met zout en peper indien nodig.