Ga terug

Slowcooker sirloin steak

Recept afdrukken
Lekkere sirloin uit de slowcooker, om te smullen
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 1 sirloin steak 1-1,5 pond
  • 1 ui in stukken gesneden
  • 1 groene paprika in stukken gesneden
  • 500 ml runderbouillon
  • 15 ml worcestershire saus
  • 0,25 theelepel dille
  • 0,25 theelepel gedroogde tijm
  • 0,25 theelepel peper
  • 0,25 theelepel rode pepervlokken
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels koud water

Instructies

  • In een grote anti-aanbak koekenpan, bruin de biefstuk aan beide zijden.
  • Plaats ui en groene paprika in een slowcooker. Leg de biefstuk erbovenop.
  • Combineer bouillon, Worcestershire saus, dille, tijm, peper en rode pepervlokken; giet over de biefstuk. Dek af en op HIGH tot het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt en de groenten knapperig en gaar zijn, 3-4 uur.
  • Haal de biefstuk eruit en houd warm. Meng maïzena en water tot een glad mengsel; roer geleidelijk in de kook sappen. Dek af en kook op hoog vuur tot het iets is ingedikt, ongeveer 30 minuten. Doe de biefstuk terug in de slowcooker; verwarm door.
  • smakelijk eten