Ga terug

Curryworst uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke curryworst uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord varkensvlees
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 600 g curryworsten
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 wortels geschild en gesneden
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1,5 eetlepel maizena
  • 150 g erwten bevroren

Instructies

  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de worstjes aan alle kanten bruin. Haal ze eruit en leg ze in de slowcooker.
  • In dezelfde koekenpan voeg je de ui en knoflook toe en bak je ze op middellaag vuur gedurende 2-3 minuten, tot ze doorschijnend zijn. Voeg het kerriepoeder toe en roer nog eens 30 seconden.
  • Doe het uimengsel, de wortels en kippenbouillon in de slowcooker en kook op LOW gedurende 6 uur of op HIGH gedurende 3,5 uur.
  • (Eventueel) haal de worstjes eruit en snijd ze in stukjes.
  • Schep een paar eetlepels van de vloeistof uit de slowcooker en meng dit met de maïzena in een kleine kom. Klop tot het glad is en voeg het terug toe aan de slowcooker.
  • Zet de slowcooker op de hoge stand, voeg de worstjes en erwten toe en laat de saus 10 minuten indikken.
  • Smakelijk eten