Ga terug

Slowcooker babi pangang

Recept afdrukken
Heerlijke babi pangang uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Trefwoord varkensvlees
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 8 uur

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 800 g schouderkarbonade of buikspek
  • 1 ui fijngehakt
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel azijn bijv rijstazijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 0,5 theelepel 5 spices kruiden
  • 0,5 theelepel gemalen witte peper
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel maizena voor het verdikken van de saus

Instructies

  • Begin met het snijden van het varkensvlees in blokjes. Breng het vlees op smaak met zout en gemalen witte peper.
  • Plaats de blokjes varkensvlees in de slowcooker. Voeg de fijngehakte ui, knoflook en rode peper toe.
  • In een kom meng je de tomatenpuree, ketjap manis, hoisinsaus, bruine suiker, azijn, gemberpoeder, vijfkruidenpoeder en kippenbouillon. Roer goed om de saus te combineren.
  • Giet de saus over het varkensvlees in de slowcooker. Zorg ervoor dat het vlees goed bedekt is met de smaakvolle saus.
  • Dek de slowcooker af en kook op LOW gedurende 6-8 uur, of op HIGH gedurende 3-4 uur. De langzame bereidingstijd zorgt ervoor dat het vlees zacht en mals wordt terwijl de smaken zich ontwikkelen.
  • Als je de saus wilt verdikken, meng dan 1 eetlepel maïzena met een beetje water om een gladde pasta te vormen. Roer dit mengsel in de slowcooker en laat het nog eens 15-20 minuten koken tot de saus is ingedikt.
  • Het geheime ingrediënt voor de "pangang" - een knapperige korst! Verwarm de oven voor op de grillstand (of gebruik een aparte grill). Leg de gekookte varkensblokjes op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie en grill ze kort aan beide zijden tot ze mooi gekarameliseerd en knapperig zijn.
  • Haal de varkensblokjes uit de oven en serveer ze met trots op een bedje van gestoomde rijst.
  • Smakelijk eten!