Roer de wortelen door de aardappelen in de slowcooker en verdeel ze gelijkmatig over de bodem. Schik de kip in het midden boven op de groenten.
Smelt de boter in een kleine sauspan op laag tot medium-laag vuur. Haal van het vuur en roer er knoflook, citroensap, citroenrasp, Italiaanse kruiden, uienpoeder, cayennepeper of rode pepervlokken, zout en peper doorheen. Giet de helft van dit mengsel over de kip en groenten. Houd de rest apart in de sauspan.
Dek de slowcooker af. Kook op HOOG (high) gedurende 1 1/2 tot 2 uur of op LAAG (low) gedurende 4 tot 5 uur.
Controleer of de kip en de groentes gaar zijn. Als de kip gaar is, maar de groentes niet, haal de kip er dan uit en plaats in alluminiumfolie en verleng de groentes met maximaal 1 uur op HIGH. Plaats de kip net voor het einde terug om warm te serveren.