Ga terug

Brood bakken in de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijk brood uit de slowcooker
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Bijgerecht
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 2 uur

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 500 g broodmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 7 g droge gist
  • 300 ml lauw water
  • zaden, noten of gedroogde vruchten optioneel

Instructies

  • Meng het broodmeel, zout en suiker in een grote kom.
  • Los de gist op in warm water en laat het enkele minuten rusten tot het begint te schuimen.
  • Giet het gistmengsel in de kom met het meel en kneed het deeg gedurende ongeveer 5-10 minuten, tot het soepel en elastisch is. Voeg eventuele optionele toevoegingen toe tijdens het kneden.
  • Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg rijzen op een warme plaats gedurende ongeveer 1 uur, of tot het in volume is verdubbeld.
  • Vet de binnenkant van de slowcooker lichtjes in met olie of gebruik bakpapier om aanbakken te voorkomen.
  • Haal het gerezen deeg uit de kom en vorm het in de gewenste vorm voor het brood. Plaats het brood in de slowcooker.
  • Dek de slowcooker af met het deksel en zet de slowcooker op de laagste stand. Bak het brood gedurende 2-3 uur, of tot het brood goudbruin is en hol klinkt als je erop klopt.
  • Haal het brood voorzichtig uit de slowcooker en laat het volledig afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.

Notities

Opmerking: Het bakken van brood in de slowcooker kan wat experimenteren vereisen, omdat de exacte timing en resultaten kunnen variƫren afhankelijk van het type slowcooker dat je hebt. Houd het brood goed in de gaten tijdens het bakken om ervoor te zorgen dat het niet te gaar wordt.