Bestrooi de kalfsschenkels aan beide kanten royaal met zout en peper. Bestuif ze vervolgens lichtjes met bloem, schud overtollige bloem eraf en leg ze opzij.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsschenkels aan beide kanten goudbruin, ongeveer 4-5 minuten per kant. Haal ze uit de pan en leg ze in de slowcooker.
Voeg de ui, wortelen, bleekselderij en knoflook toe aan dezelfde koekenpan. Bak ze op middelhoog vuur tot ze zacht worden, ongeveer 5 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, runderbouillon, witte wijn, gedroogde tijm, laurierblad en eventueel de geraspte citroenschil toe aan de pan. Breng het mengsel aan de kook en laat het een paar minuten sudderen.
Giet het tomatenmengsel over de kalfsschenkels in de slowcooker.
Plaats het deksel op de slowcooker en zet hem op de lage stand. Laat de ossobuco 6-8 uur sudderen, of tot het vlees zacht en mals is geworden.
Verwijder het laurierblad en breng de saus indien nodig op smaak met zout en peper.
Serveer de ossobuco over gekookte risotto, pasta of polenta. Garneer met verse peterselie.
Notities
Geniet van deze heerlijke slowcooker Ossobuco, een ware smaakexplosie met mals vlees en een verrukkelijke saus. Buon appetito!