Zet een grote slowcooker van 6 liter op een lage stand. Snijd het rundvlees in kleine hapklare stukjes of snijd het tegen het vlees in dunne reepjes.
Plaats de boter in een grote koekenpan op het fornuis en verwarm deze op middelhoog vuur. Voeg, zodra de boter gesmolten is, de ui en knoflook toe. Bak ze 2-3 minuten en voeg vervolgens de stukjes rundvlees toe. Bak het rundvlees aan alle kanten bruin, ongeveer 5 minuten.
Strooi dan de bloem over het vlees en roer om te bedekken. Bak nog eens 3 minuten. Giet het mengsel in de bodem van de slowcooker.
Voeg de gehakte champignons toe aan de slowcooker.
Klop in een kom de zure room, cognac, runderbouillon, Dijon-mosterd en tijm samen. Giet het mengsel over de champignons en voeg water toe. Als je minder cognac gebruikt, voeg dan extra water toe
Dek de slowcooker af en kook op hoge stand gedurende 5-6 uur of op lage stand gedurende 7-9 uur, tot het rundvlees mals is en gemakkelijk uit elkaar valt. Roer de eiermie erdoor. Dek opnieuw af en kook nog eens 20-30 minuten op een lage stand, tot de pasta al dente is gekookt. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.