Ga terug

Beef stroganoff uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke beef stroganof uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 uur

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 1 kg rundvlees bijvoorbeeld sucadelap
  • 6 sjalotten fijn gehakt
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 60 g boter
  • 30 g bloem
  • 675 g champignons
  • 350 ml zure room
  • 15 ml cognac
  • 1,5 runderbouillonblokje
  • 30 g mosterd dijon
  • 10 g gedroogde tijm
  • 750 ml water
  • 340 g tagiatelle

Instructies

  • Zet een grote slowcooker van 6 liter op een lage stand. Snijd het rundvlees in kleine hapklare stukjes of snijd het tegen het vlees in dunne reepjes.
  • Plaats de boter in een grote koekenpan op het fornuis en verwarm deze op middelhoog vuur. Voeg, zodra de boter gesmolten is, de ui en knoflook toe. Bak ze 2-3 minuten en voeg vervolgens de stukjes rundvlees toe. Bak het rundvlees aan alle kanten bruin, ongeveer 5 minuten.
  • Strooi dan de bloem over het vlees en roer om te bedekken. Bak nog eens 3 minuten. Giet het mengsel in de bodem van de slowcooker.
  • Voeg de gehakte champignons toe aan de slowcooker.
  • Klop in een kom de zure room, cognac, runderbouillon, Dijon-mosterd en tijm samen. Giet het mengsel over de champignons en voeg water toe. Als je minder cognac gebruikt, voeg dan extra water toe
  • Dek de slowcooker af en kook op hoge stand gedurende 5-6 uur of op lage stand gedurende 7-9 uur, tot het rundvlees mals is en gemakkelijk uit elkaar valt. Roer de eiermie erdoor. Dek opnieuw af en kook nog eens 20-30 minuten op een lage stand, tot de pasta al dente is gekookt. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.