Ga terug

Ossenstaartsoep uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke ossenstaartsoep uit de slowcooker
Gang Soep
Keuken Nederlands
Trefwoord soep
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 8 uur 30 minuten
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 1,5 kg ossenstaart
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 wortels in halve plakjes
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 blikje tomatenpuree 140 g
  • 1,5 l runderbouillon
  • olijfolie

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ossenstaart toe en bak het aan alle kanten bruin. Haal de ossenstaart uit de pan en leg het even opzij.
  • Voeg de ui, wortel, selderij en knoflook toe aan de pan en bak dit gedurende 5 minuten, totdat de groenten zacht zijn. Schep de groenten in de slowcooker.
  • Leg de ossenstaart op de groenten in de slowcooker. Voeg de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, tomatenpuree en runderbouillon toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de slowcooker op LOW en laat het gedurende 8 uur sudderen, of totdat het vlees van de ossenstaart gemakkelijk van de botten valt.
  • Haal de ossenstaart uit de slowcooker en laat het iets afkoelen. Verwijder het vlees van de botten en snijd het in kleine stukjes. Doe het vlees terug in de slowcooker en roer het door de soep.
  • Laat de soep nog eens 30 minuten op laag sudderen. Verwijder de laurierblaadjes en serveer de soep warm.
  • Smakelijk eten