Heerlijke varkensvlees stoofpot met champignons uit de slowcooker.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord varkensvlees
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 7 uuruur
Porties 4
calorieën 440
Equipment
Slowcooker
Ingrediënten
700gmager varkensvleesbijvoorbeeld varkenshaas, in blokjes gesneden
225gchampignonsin plakjes gesneden
1rodeuifijn gesneden
225ggesneden tomaten uit blik
1rodepaprikafijn gesneden
2eetlepelsbloem
30gtomatenpuree
300mlwitte wijn
150mlgroentebouillon
1theelepelsalie
2eetlepelsolijfolie
Instructies
Bak de bokjes varkensvlees voor 5 minuten in een pan met wat olijfolie, zodat ze een kleur krijgen
Zet de slowcooker op HIGH en voeg het varkensvlees met sap toe aan de slowcooker.
Doe nog wat olijfolie in de pan en voeg de ui toe. Bak voor ene aantal minuten en voeg dan rustig de bloem roerend toe. Voeg hierbij rustig de wijn toe. Doe hierna hetzelfde met de groentebouillon.
Voeg de mix uit de pan toe in de slowcooker en voeg ook alle overige ingredienten toe. Zet de slowcooker voor 45 minuten op HIGH. Roer deze daarna goed door enzet nog 5-7 uur op LOW.