Ga terug
sliced mushrooms on brown wooden chopping board

Stoofpot varkensvlees met champignons uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke varkensvlees stoofpot met champignons uit de slowcooker.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord varkensvlees
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 7 uur
Porties 4
calorieën 440

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 700 g mager varkensvlees bijvoorbeeld varkenshaas, in blokjes gesneden
  • 225 g champignons in plakjes gesneden
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 225 g gesneden tomaten uit blik
  • 1 rode paprika fijn gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 30 g tomatenpuree
  • 300 ml witte wijn
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 theelepel salie
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Bak de bokjes varkensvlees voor 5 minuten in een pan met wat olijfolie, zodat ze een kleur krijgen
  • Zet de slowcooker op HIGH en voeg het varkensvlees met sap toe aan de slowcooker.
  • Doe nog wat olijfolie in de pan en voeg de ui toe. Bak voor ene aantal minuten en voeg dan rustig de bloem roerend toe. Voeg hierbij rustig de wijn toe. Doe hierna hetzelfde met de groentebouillon.
  • Voeg de mix uit de pan toe in de slowcooker en voeg ook alle overige ingredienten toe. Zet de slowcooker voor 45 minuten op HIGH. Roer deze daarna goed door enzet nog 5-7 uur op LOW.
  • serveer hierna direct uit de slowcooker met rijst
  • Smakelijk eten!