Kip tandoori uit de slowcooker
Recept afdrukken
Lekkere kip tandoori uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Trefwoord kip
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 uur uur
- 1,2 kg kipfilet in blokjes gesneden
- 1 grote ui fijn gesneden
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- 3 cm verse gember geschild en fijngehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels tandoori-kruiden
- 1 theelepel komijnpoeder
- 0,5 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 0,5 theelepel kaneelpoeder
- 0,5 theelepel gemalen koriander
- 0,5 theelepel zout
- 200 ml yoghurt
- 100 ml kokosmelk
Leg de kipfiletblokjes in de slowcooker.
Voeg de ui, knoflook, gember, tomatenpuree, tandoori-kruiden, komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder, kaneelpoeder, gemalen koriander en zout toe.
Roer alles goed door elkaar zodat de kip en kruiden goed vermengd zijn.
Giet de yoghurt en kokosmelk over de kip en roer alles nogmaals door elkaar.
Zet de slowcooker op de lage stand en laat de kip in 4-5 uur gaar worden. Check of de kip gaar is.
Bestrooi de kip tandoori met verse koriander en serveer het met rijst en naanbrood.