Ga terug

Kip tandoori uit de slowcooker

Recept afdrukken
Lekkere kip tandoori uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Trefwoord kip
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Porties 6

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 1,2 kg kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 cm verse gember geschild en fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels tandoori-kruiden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel kaneelpoeder
  • 0,5 theelepel gemalen koriander
  • 0,5 theelepel zout
  • 200 ml yoghurt
  • 100 ml kokosmelk

Instructies

  • Leg de kipfiletblokjes in de slowcooker.
  • Voeg de ui, knoflook, gember, tomatenpuree, tandoori-kruiden, komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder, kaneelpoeder, gemalen koriander en zout toe.
  • Roer alles goed door elkaar zodat de kip en kruiden goed vermengd zijn.
  • Giet de yoghurt en kokosmelk over de kip en roer alles nogmaals door elkaar.
  • Zet de slowcooker op de lage stand en laat de kip in 4-5 uur gaar worden. Check of de kip gaar is.
  • Bestrooi de kip tandoori met verse koriander en serveer het met rijst en naanbrood.