500gkipfiletmag ook kipdijfilet, in blokjes gesneden
1groteui
2tenenknoflook
1rodepaprika
1gelepaprika
1bliktomatenblokjes400g
1blikjekokosmelk400ml
2eetlepelskerriepoeder
1eetlepelgemberpoeder
2eetlepelsmaizena
2eetlepelswater
Instructies
Meng in de slowcooker de kipfilet, ui, knoflook, rode paprika, gele paprika, tomatenblokjes, kokosmelk, kerriepoeder, gemberpoeder, zout en chilipoeder.
Roer alles goed door elkaar, dek de slowcooker af en kook op LOW vuur gedurende 4-6 uur, of tot de kip gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
Meng in een kommetje de maizena en water tot er een glad papje ontstaat. Voeg dit mengsel toe aan de slowcooker en roer goed door elkaar. Laat de kip kerrie nog 30 minuten koken, zodat de saus kan indikken.
Breng op smaak met extra zout en chilipoeder naar smaak en garneer eventueel met verse koriander of lente-ui.