Ga terug
food healthy dinner lunch

Rendang slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke indonesische rendang uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Porties 6

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 1 kg Rundvlees vb: riblappen, in blokjes gesneden
  • 2 uien gesneden
  • 4 tenen knoflook gehakt
  • 2 chilipepers gehakt
  • 2 eetlepels korianderpoeder
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 2 eetlepels ketoembar (korianderwortel)
  • 1 eetlepel laos
  • 1 theelepel zout
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de olie in een pan en bak het rundvlees tot het bruin is.
  • Voeg in de slowcooker de ui, knoflook, chilipepers, korianderpoeder, kurkuma, ketoembar, laos en zout toe.
  • Voeg het gebakken rundvlees toe aan de slowcooker en giet de kokosmelk hier overheen.
  • Zet de slowcooker op laag en laat het 6 uur sudderen tot het vlees zacht is en de saus dik is.
  • Serveer met rijst
  • Smakelijk eten