Rendang slowcooker
Recept afdrukken
Heerlijke indonesische rendang uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 6 uur uur
- 1 kg Rundvlees vb: riblappen, in blokjes gesneden
- 2 uien gesneden
- 4 tenen knoflook gehakt
- 2 chilipepers gehakt
- 2 eetlepels korianderpoeder
- 2 eetlepels kurkuma
- 2 eetlepels ketoembar (korianderwortel)
- 1 eetlepel laos
- 1 theelepel zout
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels olijfolie
Verwarm de olie in een pan en bak het rundvlees tot het bruin is.
Voeg in de slowcooker de ui, knoflook, chilipepers, korianderpoeder, kurkuma, ketoembar, laos en zout toe.
Voeg het gebakken rundvlees toe aan de slowcooker en giet de kokosmelk hier overheen.
Zet de slowcooker op laag en laat het 6 uur sudderen tot het vlees zacht is en de saus dik is.
Serveer met rijst
Smakelijk eten