Ga terug

Roti slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke surinaamse roti uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Trefwoord kip
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 500 g kipdijfilet
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 250 g sperziebonen of kousenband, mag ook uit vriezer
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel garam massala
  • 0,5 theelepel koriander
  • 2 theelepel chilivlokken laat weg als je niet van pittig houdt
  • 150 ml kippenbouillon

Instructies

  • Schil de aardappels, snij deze in stukken van ongeveer 1,5 cm. Snipper de uien grof, en snij de kipdijfilet in stukken.
  • Plaats alle ingrediĆ«nten in de slowcooker en meng de kruiden goed door elkaar heen. Als je tijd hebt, laat een aantal uur intrekken.
  • Zet de slowcooker aan voor 3,5-4 uur op LOW.
  • Serveer direct, smakelijk eten!