Ga terug
shallow focus photography of squash soup

Pompoensoep slowcooker

Recept afdrukken
Herfst is niet compleet zonder pompoensoep, dus maak hem nu in de slowcooker
Gang Soep
Keuken Nederlands
Trefwoord soep
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker
  • Stamper of blender

Ingrediƫnten

  • 1 (fles)pompoen (ong 1.5 kg) geschild en gesneden in blokjes
  • 1 ui gesneden
  • 3 tenen knoflook Geperst
  • 2 aardappels geschild en gesneden in blokjes
  • 2 theelepels currypoeder
  • 1 l groentebouillon evt aan te maken met groentebouillonblokjes
  • 1 theelepel peper
  • 125 ml kookroom of slagroom

Instructies

  • Voeg de pompoen, ui, aardappel en knoflook in de slowcooker. Voeg hieraan de groentebouillon toe en als laatste de currypoeder met peper. Meng het geheel door elkaar.
  • Zet de slowcooker op HIGH voor 6-8 uur.
  • Na 6-8 uur stamp fijn met de stamper of stop het geheel in de blender. Roer de kookroom of slagroom door de soep.
  • Smakelijk eten!