Ga terug
overhead shot of mushroom soup

Champignonsoep uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke champignonsoep uit de slowcooker. Lees snel verder
Gang Soep
Keuken Amerikaans
Trefwoord soep
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Porties 4
calorieën 307

Equipment

  • Slowcooker
  • Blender of staafmixer

Ingrediënten

  • 500 g champignons gesneden
  • 1 l groentebouilon
  • 10 tenen knoflook
  • 2 eetelepels gedroogde of gefrituurde ui
  • 0,5 eetlepel gedroogde tijm
  • 3 laurierbladen
  • 300 ml slagroom of kookroom
  • 50 g bloem

Instructies

  • Plaats de gesneden champignons, groentebouillon, knoflook, tijm, gedroogde ui in de slowcooker. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Plaats hierboven de laurierbladen.
  • Kook het geheel 4 uur op LOW of 2 uur op HIGH
  • Laat het geheel afkoelen tot het in de blender kan of met de staafmixer worden bewerkt. Maakt niet uit als er nog kleine stukjes in blijven zitten.
  • Voeg de slagroom of kookroom roerend door de soep. Voeg hierna nog de bloem toe voor een dikkere soep. Verwarm de soep weer en serveer
  • Smakelijk eten