Echte hongaarse goulash uit de slowcooker, heerlijk langzaam gegaard.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hongaars
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 25 minutenmin
Bereidingstijd 7 uuruur
Porties 8
Equipment
Slowcooker
wokpan of hapjespan
Ingrediƫnten
3eetlepelsOlijfolie
1,5-2kgrunderriblappen
2uiengesneden
4paprika'sgrof gesneden
2wortelsin plakjes gesneden
3tenenknoflookgeperst
2eetlepelsbloem
2theelepelskarweizaad of komijnzaad
3theelepelsgerookte paprikapoeder
50gramtomatenpuree
4tomatenklein gesneden
400mlrunderbouillon
125mlcreme fraicheoptioneel
Instructies
Verwarm de wokpan of hapjespan en bak de runderriblappen op medium warmte met olie totdat deze bruin zijn. Haal deze hierna uit de pan en leg ergens te rusten.
Doe nog wat olie in de pan en bak de ui totdat deze licht goud zijn. Voeg hierna de paprika, wortels en knoflook toe. Bak dit 5 minuten mee. Voeg hierna de bloem, karweizaad of komijnzaad, gerookte paprikapoeder toe. Na 2 minuten voeg je ook de tomatenpuree, de tomaten, en de runderbouillon toe. Maak het geheel warm
Voeg hierna alles toe in de slowcooker, samen met het vlees. Zorg dat de runderriblappen bedolven zijn onder de saus.
Zet de slowcooker 7 uur op LOW. Check of het vlees mals is en de saus wat dikker. Zo niet, zet de slowcooker nog even aan. Voeg de laatste 10 minuten nog eventueel creme fraiche toe.