Honing-mosterd hamlappen uit de slowcooker
Recept afdrukken
Heerlijke klassieke honing mosterd hamlappen uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord varkensvlees
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 6 uur uur
- 1,1 kg gekookte beenham of ham naar keuze
- 40 ml appelsap
- 15 g bruine suiker
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- peper
Haal de ham 1 uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te komen.
Maak in de ham een aantal ondiepe sneden, zorg dat je niet te ver in het vlees gaat. Giet de appelsap hier overheen.
Pak een kleine kom en meng de honing, mosterd, bruine suiker en peper. Plaat deze langzaam over de ham, zodat het in de sneden kan trekken.
Plaats in de slowcooker en zet deze 4-6 uur op LOW. Afhankelijke van de grootte van de ham.
Laat nog 5-10 minuten rusten en serveer deze dan in plakken.