Ga terug
assorted meat on a platter

Honing-mosterd hamlappen uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke klassieke honing mosterd hamlappen uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord varkensvlees
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Porties 6

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 1,1 kg gekookte beenham of ham naar keuze
  • 40 ml appelsap
  • 15 g bruine suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper

Instructies

  • Haal de ham 1 uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te komen.
  • Maak in de ham een aantal ondiepe sneden, zorg dat je niet te ver in het vlees gaat. Giet de appelsap hier overheen.
  • Pak een kleine kom en meng de honing, mosterd, bruine suiker en peper. Plaat deze langzaam over de ham, zodat het in de sneden kan trekken.
  • Plaats in de slowcooker en zet deze 4-6 uur op LOW. Afhankelijke van de grootte van de ham.
  • Laat nog 5-10 minuten rusten en serveer deze dan in plakken.