Ga terug
cooked food on white ceramic plate

Knoflook & parmezaanse kip uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke kip uit de slowcooker met knoflook en parmezaanse kip
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord kip
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Porties 4
calorieën 700

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten

  • 900 g kippendijfilet
  • 400 g rode aardappelen gesneden in kwartjes
  • 10 g boter
  • 5 tenen knoflook geperst
  • 10 g verse tijm
  • 5 g verse peterselie
  • 30 g parmezaanse kaas eventueel meer voor de topping
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • peper

Instructies

  • Bak in een pan heel kort (2 min) de kip met zout en peper, totdat het een bruin laagje heeft op hoog vuur
  • Plaats in de slowcooker, de aardappel, boter, knoflook, tijm, peterselie, parmezaanse kaas, olijfolie en de kip.
  • Zet de slowcooker 8 uur LOW of 4 uur op HIGH.
  • Garneer met extra parmezaanse kaas