Ga terug
a stew dish in macro shot photography

Stoofvlees uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke stoofvlees uit de slowcooker, te combineren met alle gerechten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 uur
Porties 6

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 900 g runderriblappen in grove stukken gesneden
  • 30 g bloem
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper
  • 180 ml runderbouillion
  • 4 wortels in plakjes gesneden
  • 3 aardappelen in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel worchestshiresaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 laurierblad

Instructies

  • Plaats de runderriblappen aan de onderkant van de slowcooker
  • Maak een mix van het bloem, zout en peper en wrijf dit in het vlees, totdat de runderriblappen bedekt zijn hiermee.
  • Voeg de runderbouillon, wortels, aardappels, ui, worchestshiresaus, paprikapoeder, knoflook, bleekselderij toe en roer om het te mixen.
  • Voeg als laatste het laurierblad toe en plaats de deksel op de slowcooker. Zet de slowcooker voor 8-10 uur op LOW. Om te checken of het vlees goed gaar is, zou je met een lepel het vlees moeten kunnen doormidden halen.